The CW annuleert The 100 prequel

News
dinsdag, 09 november 2021 om 8:00
Twee jaar geleden kwam naar buiten dat er werd gewerkt aan een prequel voor de serie The 100. Nu lijkt het erop dat deze er niet meer gaat komen, want de spin-off serie is geannuleerd door The CW.
In 2019 kwam naar buiten dat The CW zou werken aan een prequel-serie van The 100. De spin-off serie kreeg een backdoor pilot in de achtste aflevering van seizoen 7. De serie probeert al bijna twee jaar in productie te gaan, maar volgens Deadline heeft The CW de serie geannuleerd.
De serie had eigenlijk in 2020 al in première moeten gaan, maar door het coronavirus werd hij uitgesteld. Daarna ging het project in 2020 ook al niet door, maar het idee van de prequel werd nog wel in leven gehouden. Afgelopen mei zei Mark Pedowitz, directeur van The CW, dat de prequel van The 100 nog steeds besproken werd:

Plot The 100 prequel was altijd duidelijk

De prequel had zich 97 jaar voor de gebeurtenissen van The 100 afgespeeld. De nucleaire Apocalyps had zich nog in de beginfase bevonden. De serie zou overlevenden volgen in een gevaarlijke wereld terwijl ze vechten om een betere samenleving. De serie had ook al haar hoofdpersonages aangekondigd voor de serie. Lola Evans, Adrian Bradley en Leo Howard zouden de hoofdrollen spelen en waren ook al te zien in aflevering 8 van het laatste seizoen van The 100.
Nog niet alle hoop voor de prequel is verloren. Er is nog een kans dat de serie opgepikt wordt door een andere zender of streamingsdienst, maar het is niet bekend of de betrokken productiemaatschappijen daar werk van maken.