Media Markt slachtoffer van cyberaanval

News
dinsdag, 09 november 2021 om 7:30
Het bedrijf Media Markt heeft sinds maandag last van een grote cyberaanval. door de aanval is het momenteel niet mogelijk om producten in de winkel af te halen of te retourneren. Ook kunnen werknemers geen gebruik meer maken van de computers. Dit meldt RTL Nieuws.
Niet alleen in Nederland heeft de Media Markt last van de problemen. Ook winkels in België en Duitsland hebben last van de aanval. Medewerkers mogen in de winkels geen gebruik meer maken van de computers en ook de kassa's zijn niet meer verbonden met de netwerkkabel.

Ransomware is de oorzaak

De oorzaak voor het probleem zou ransomware zijn. Dit zeggen namelijk bronnen van Media Markt, maar het bedrijf zelf heeft nog niets bevestigd over de mogelijke oorzaak. Een randsomware aanval zou betekenen dat de gegevens van Media Markt versleuteld zijn en dus worden gegijzeld. Waarschijnlijk willen de hackers dan geld voor de gegevens.
De oorzaak van de ransomware aanval is nog onbekend en de Media Markt zou daar dus onderzoek naar doen. Het is mogelijk dat het via een email is verstuurd. Hackers sturen namelijk mails naar organisaties met een link er in. Als je op deze link klinkt kan dit grote gevolgen hebben, maar of dit ook de oorzaak is van het probleem bij Media Markt is niet bekend.
Ook al heeft het bedrijf deze problemen, toch blijft de winkel open. Klanten kunnen nog gewoon betalen en er lijkt ook geen probleem te zijn met de webshop van de Media Markt. Het enige nadeel is dat klanten misschien wel wat langer moeten wachten, voordat ze hun pakketje bij de winkel kunnen ophalen of een pakketje thuis ontvangen.

Populair Nieuws