iOS-gebruikers moeten Netflix Games los downloaden

News
dinsdag, 09 november 2021 om 8:30
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Netflix is begonnen met het aanbieden van games op Android. Maar wanneer dat uitgebreid wordt naar iOS moeten de Netflix games apart van elkaar aangeboden worden om te conformeren aan de regels van App Store. Op Android heeft Netflix de mogelijkheid om de games onderdeel te maken van één app.
Eerder deze maand is Netflix begonnen met het uitrollen van haar eerste games voor Android. Maar voor iOS zal Netflix beperkt zijn in de manier waarop de games worden aangeboden. Volgens Mark Gurman, Tech reporter voor Bloomberg, gaat Netflix al haar games individueel uitbrengen via de App Store.
De App Store verbiedt alles-in-één game diensten omdat elke game apart gescreend moet worden, ook als deze alleen speelbaar is via de cloud. De Netflix-app zal op iOS dan ook alleen kunnen dienen als een toegangspoort individueel downloadbare games. Dat is op dit moment ook hoe het werkt op Android, maar daar kan Netflix ervoor kiezen om de games op den duur helemaal in de Netflix-app in te bouwen.
Apple's strenge regels voor de App Store leidden al eerder tot moeilijkheden. Fortnite werd als gevolg zelfs uit de App Store verwijderd. In dat geval oordeelde de rechter dat de regel waar alles om begon inderdaad onrechtmatig was.

Welke games biedt Netflix aan?

Op dit moment zijn er vijf games beschikbaar via Netflix. Je hebt Shooting Hoops, Stranger Things 3: The Game, Card Blast, Stranger Things 3: The Game en Teeter (Up). De games zijn allemaal gemaakt voor de mobiele apparaten, al zijn sommige games, zoals Stranger Things 3: The Game, ook te spelen op console. Verder was Stranger Things 1984 sinds 2017 al te spelen. De games hebben verschillende genres, waardoor er voor iedereen wat tussen zit.