Populaire indie-game wordt verfilmd

News
woensdag, 06 september 2023 om 11:30
strayf1627900721
De game-verfilming bloeit de laatste jaren helemaal op. Sonic the Hedgehog, Super Mario en The Last of Us zijn maar een paar voorbeelden van succesvol verfilmde games. Nu krijgt ook een geliefde indie-game een film.
Iets meer dan een jaar geleden verscheen de game Stray, een zeldzaam geval van een game die vanaf dag één via PS Plus te spelen was. Mede daardoor was de game meteen populair. Het feit dat je als een schattige kat speelt hielp ook enorm (en trok een bijzonder publiek aan).
De game werd uitgegeven door Annapurna Interactive waardoor de game nu is gekozen als nieuw project voor Annapurna Animation. Die animatiestudio debuteerde onlangs met de film Nimona op Netflix. De film werd goed ontvangen en dus zijn er naast Stray meerdere nieuwe films in ontwikkeling.
Stray is gekozen voor een verfilming vanwege zijn grote populariteit, zo vertelt Andrew Millstein, één van de studiohoofden van Annapurna Animation, aan Entertainment Weekly. Er zijn nog wel wat uitdagingen voor de filmmakers. Hoe de film gaat zorgen dat je de wereld door de ogen van een kat ziet, zoals in de game, moet nog uitgezocht worden. Maar co-studiohoofd Robert Baird geeft aan dat er een manier gevonden wordt, omdat het de essentie van de game is.

Stray nu ook beschikbaar op Xbox

Bij lancering was Stray exclusief voor PS5 en PC. Dat heeft alles bij elkaar maar ongeveer een jaar geduurd. In augustus verscheen de game ook voor Xbox-consoles. Hij is alleen niet te spelen via Game Pass.