Nintendo komt met twee speciale Switch consoles

News
woensdag, 06 september 2023 om 12:00
De Switch heeft waarschijnlijk niet lang meer voordat er een opvolger verschijnt. Toch komt Nintendo nog geregeld met nieuwe speciale uitgaves van de console. Nu komen er twee Switch consoles voor een enigszins opvallende game.
Voor grote releases komt Nintendo nog wel eens met een speciale versie van de Switch. Eerder dit jaar verscheen bijvoorbeeld een Tears of the Kingdom Switch OLED en binnenkort verschijnt er ook een speciale Mario Switch, precies op tijd voor Super Mario Bros. Wonder en Super Mario RPG. In 2020 was er ook een speciale uitgave van de console voor Animal Crossing: New Horizons.
Hoewel die laastste game nu meer dan drie jaar oud is, komen er opvallend genoeg twee nieuwe Switch Lite consoles in het thema van de game. Ze gebruiken de bestaande Switch Lite-consoles in koraalroze en turquoise als basis, maar hebben een boomblaadjespatroon op de achterkant en een klein Animal Crossing-vignet op de voorkant. Ze verschijnen op 20 oktober.

Animal Crossing: New Horizons gratis bij nieuwe Switch Lite

Niet onbelangrijk is dat het hier gaat om een bundel met Animal Crossing: New Horizons. Tegenwoordig laat Nintendo de bijpassende game vaak achterwege bij een special edition console. Maar als je één van deze Switch Lite-consoles koopt, krijg je Animal Crossing er gratis bij.
Er is ook een nieuwe Switch-bundel aangekondigd voor Nintendo Switch Sports. Dat is geen Switch Lite, maar een gewone Switch, aangezien de Joy-Cons essentieel zijn voor de game. De console zelf heeft geen speciaal design en verschijnt net als de Animal Crossing-versies op 20 oktober.