Elden Ring en Stray zijn geliefd bij ontwikkelaars

News
vrijdag, 27 januari 2023 om 16:00
elden ring combatf1644405058
Elden Ring is al vaak in de prijzen gevallen, maar mogen komen daar nog een paar mooie awards bij. De game van FromSoftware en Stray zijn namelijk het vaakst genomineerd voor de 2023 Game Developers Choice Awards.
Net zoals met films worden er ook voor games meerdere awards georganiseerd om de beste titels van het afgelopen jaar in het zonnetje te zetten. De uitslag wordt daarbij soms bepaald door een vakjury, de andere keer weer door het publiek en bij het volgende event is het een mix. Bij de Game Developers Choice Awards gaan juist, zoals de naam al verklapt, de ontwikkelaars over de uitslag.
Het is dan een ook eer om voor de awards genomineerd geworden en met name Elden Ring en Stray mogen zich vereerd voelen. Beide titels, ondanks ze qua sfeer mijlenver uit elkaar liggen, zijn namelijk genomineerd voor maar liefst zes verschillende prijzen. Dat heeft de organisatie van de 2023 GDCA bekendgemaakt.
De nieuwste game van FromSoftware, die al meerdere GotY-prijzen in ontvangst heeft mogen nemen, is genomineerd in de categorieën Best Audio, Best Design, Best Technology, Best Visual Art, The Innovation Award en natuurlijk Game of the Year. Stray maakt kans op de prijzen Best Debut, Best Audio, Best Design, Best Visual Art, The Innovation Award en Game of the Year.

Concurrentie voor Game of the Year

Hoewel Elden Ring en Stray vaak genomineerd zijn, hebben beide titels wel veel concurrentie voor de prijzen waar ze om dingen. Zo maakt ook het geprezen God of War Ragnarok kans op maar liefst vijf awards bij het prijzengala.
Voor de titel Game of the Year strijden dit jaar Elden Ring, God of War Ragnarok, Immortality,Pentiment, Stray en Tunic.