Elden Ring-maker wil een “reliek” voor meer spelers beschikbaar maken

News
vrijdag, 14 juni 2024 om 10:00
bloodborne gameplay ps4 69015f1708596345
Binnenkort verschijnt Elden Ring: Shadow of the Erdtree, dus wie fan is van FromSoftware-games heeft weer iets om zich in vast te bijten. Maar sommige fans wachten nog altijd in spanning op een andere game, namelijk Bloodborne. FromSoftware-baas Hidetaka Miyazaki staat open voor een PC-port.
De meeste games van FromSoftware komen direct of op den duur naar meerdere platforms. Maar de Bloodborne IP is eigendom van Sony en is alleen te spelen op PS4. Fans hopen al jaren op een remaster of PC-port, helemaal sinds Sony first-party games naar PC is gaan brengen. Regelmatig krijgt FromSoftware-baas Hidetaka Miyazaki dan ook de vraag of er plannen zijn rondom de franchise.
Meestal ontwijkt hij die vraag door te zeggen dat alleen Sony een besluit kan namen. Maar tegenover PC Gamer bleek hij bereid iets meer te zeggen. Op de vraag of hij persoonlijk iets zou voelen voor een PC-versie van Bloodborne gaf hij ten eerste al aan dat hij zeker wist dat zijn collega’s een PC-port willen. Vervolgens ging Miyazaki er nog verder op in.
Zijn persoonlijke mening is dat hij graag zou willen dat meer spelers de game kunnen spelen. De game wordt ouder en zit vast op oude hardware. Miyazaki noemt de game zelfs een “reliek uit het verleden” (Bloodborne is negen jaar oud) en is er zeker niet tegen dat meer mensen de game kunnen ervaren.

Komt er ooit een Bloodborne PC-port?

Dat alles verandert alleen niets aan het feit dat het Sony’s beslissing is om wel of geen PC-port of remaster voor PS5 te maken. Hoewel fans inmiddels goed duidelijk hebben gemaakt dat ze die zouden spelen, lijkt er niets op de planning te staan voor de franchise. Wellicht dat de game vanzelf een keer aan de beurt is voor een PC-port, maar momenteel lijkt er niets in ontwikkeling.

Populair Nieuws

Laatste Reacties