Marvel- en DC-fans kunnen nog uitkijken naar deze films dit jaar

Article
maandag, 17 juni 2024 om 19:00
deadpool and wolverine deadpool 3f1707729711
De hoogtijdagen van de MCU zijn voorbij, maar het superheldengenre is nog zeker niet dood en begraven. In 2024 kunnen we nog uitkijken naar de release van deze superheldenfilms.

Deadpool & Wolverine - 26 juli

De film waar de meeste fans van superheldenfilms waarschijnlijk naar uitkijken is Deadpool & Wolverine. De voorgaande Deadpool-films met Ryan Reynolds in de hoofdrol waren al gigantisch populair. Reynolds wordt ook gezien als de perfecte acteur om de Merc With a Mouth te spelen, omdat de twee vrijwel precies dezelfde soort humor hebben.
Maar fans kijken niet alleen uit naar Deadpool & Wolverine vanwege Reynolds. De film betekent ook de terugkeer van Hugh Jackman als Wolverine. De Australiër was eigenlijk klaar met de rol na het succesvolle Logan, maar nadat Reynolds - die een goede vriend is van Jackman - vroeg om nog één keer in de huid van de grumpy superheld te stappen, ging hij overstag. Aan de hand van de trailers lijkt Deadpool & Wolverine weer een feestje te worden voor de fans.

The Crow - 23 augustus

Het is bij velen waarschijnlijk niet bekend dat The Crow-films gebaseerd zijn op een reeks comic books, waarvan de eerste werd uitgebracht in 1989. De films zijn voornamelijk op een lugubere wijze bekend geworden. Tijdens de opnames van de eerste film overleed hoofdrolspeler Brandon Lee - de zoon van de legendarische Bruce Lee - na een bizar ongeluk met een prop gun.
De drie sequels die werden gemaakt na de release van de eerste The Crow, konden allemaal niet tippen aan de kwaliteit en het succes van het origineel. The Crow die in 2024 verschijnt is dan ook een remake, waarbij Bill Skarsgard de titelfiguur speelt. In de film worden Eric Draven en zijn vriendin vermoord en wordt hij weer tot leven gewekt als The Crow, om wraak te nemen op zijn moordenaars.

Joker: Folie Á Deux - 4 oktober

Door de jaren heen zijn er veel verschillende versies van de Joker verschenen in de Batman-films, maar met Joker uit 2019 kreeg de villain zijn eigen verhaal. Joaquin Phoenix gaf bovendien een unieke twist aan het personage, met veel lof als gevolg.
Dit jaar keert de clown weer terug in Joker: Folie Á Deux, met Lady Gaga als love interest Harley Quinn. De film is bovendien anders dan de meeste superheldenfilms, zelfs in vergelijking met het eerste deel. Regisseur Todd Phillips heeft er namelijk een musical van gemaakt.

Venom: The Last Dance - 25 oktober

Waar de Marvel-films uit de MCU grotendeels positief zijn ontvangen, geldt dat niet voor de live-action Marvel-films van Sony. Het teleurstellende Morbius was zelfs het doelwit van een enorme troll-actie, waar de studio nog intrapte ook.
Met Venom: The Last Dance waagt Sony nog een poging, met opnieuw Tom Hardy in de rol van Eddie Brock/Venom. Het tweetal moet in de derde film op de vlucht slaan, omdat Brock en Venom worden opgejaagd door instanties uit hun eigen werelden.

Kraven The Hunter - 13 december

Het is nog even afwachten of Aaron Taylor-Johnson de nieuwe James Bond wordt, maar het is wel bekend dat de acteur een andere rol op zijn naam schrijft. Later dit jaar kruipt hij namelijk in de huid van de Marvel-villain Sergei Kravinoff, beter bekend als Kraven.
Taylor-Johnson heeft naar eigen zeggen een eigen draai aan het personage gegeven, waarbij Kravinoff een ‘beschermer van de natuur’ en een ‘dierenvriend’ is. Ondanks die omschrijving gaan we waarschijnlijk veel bloederige actie zien, want de film heeft in de Verenigde Staten een R-rating gekregen.

Hellboy: The Crooked Man - 2024

Met Hellboy zijn er meerdere pogingen gedaan om er een grote filmfranchise van te maken. De eerste twee films van Guillermo Del Toro was een redelijk succes en Ron Perlman werd geprezen om zijn vertolking van het duivelse personage. De reboot Hellboy uit 2019 was alleen een grote flop, waarbij amper het productiebudget werd terugverdiend.
Regisseur Brian Taylor mag het nu gaan proberen met Hellboy: The Crooked Man. De film is gebaseerd op The Crooked Man comics. In het verhaal komt Hellboy terecht in een dorpje in de Appalachen, dat belaagd wordt door heksen.

Watchmen: Chapter 1 - 2024

De graphic novel Watchmen wordt door velen gezien als één van de beste comics ooit gemaakt. Eerder is er al een live-action film gemaakt door Zack Snyder in 2009. Destijds moesten er een aantal elementen worden aangepast - waaronder het einde - omdat dat niet echt mogelijk zou zijn op het witte doek.
De nieuwe versie van Watchmen zal het verhaal wel nauwkeurig volgen, want het gaat om een animatiefilm. Aangezien de comic behoorlijk lang is, is het verhaal opgedeeld in twee films, met Chapter 2 die in 2025 moet verschijnen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties