Je hoeft je PC niet te upgraden voor Shadow of the Erdtree

News
zondag, 16 juni 2024 om 16:00
elden ring shadow of the erdtreef1708592221
Elden Ring was een gigantische hit in 2022 en binnenkort kunnen al die fans weer terugkeren voor een nieuw avontuur. Alle fans? Ja, echt alle fans kunnen de DLC als het goed is installeren.
Wanneer er een DLC verschijnt voor een game waar je van houdt, is het natuurlijk zuur als je die niet kan spelen. Dat gebeurt nog wel eens: sommige DLC is bijvoorbeeld alleen voor de huidige consoles, terwijl de oorspronkelijke game ook nog voor PS4 en Xbox One verscheen. Horizon Forbidden West-spelers op PS4 konden om die reden niet aan de slag met de Burning Shores uitbreiding.
Maar Elden Ring: Shadow of the Erdtree heeft geen nieuwe eisen ten opzichte van de originele game. Niet alleen kun je hem spelen op alle platforms waarvoor de game verscheen, er is ook niets veranderd aan de systeemeisen voor PC. Als je Elden Ring in 2022 kon draaien op je PC, kun je de DLC nu ook spelen, ook al heb je niets veranderd aan je build.
Omdat er tijd is verstreken zijn de systeemeisen van Elden Ring er trouwens alleen maar milder op geworden. Als je destijds geen PC kon bouwen die de game aankon, is er een goede kans dat dat nu wel lukt. In dat geval kun je dus in de base game én de DLC duiken.

Wanneer is de release van Shadow of the Erdtree?

Het duurt niet lang voor je met Shadow of the Erdtree aan de slag kan. De uitbreiding verschijnt namelijk op 21 juni. Het wachten moet nu dus uitstekend te overzien zijn.
Het kan trouwens slim zijn om al van tevoren weer even in Elden Ring te duiken. Je kunt namelijk niet zomaar in de DLC duiken: eerst moet je specifieke bazen hebben verslagen. Als je dat doet voordat Shadow of the Erdtree verschijnt, scheelt het weer tijd op de dag dat je eigenlijk gewoon aan de DLC wil beginnen.

Populair Nieuws