Zo kan je snel grinden voor Elden Ring Shadow of the Erdtree

Article
zondag, 16 juni 2024 om 10:00
elden ring headerf1646038440
Wil je goed voorbereid zijn voor de release van Shadow of the Erdtree? Dan kan je het beste op deze plekken grinden in Elden Ring.
Voor de soulslike games van FromSoftware is er altijd een klassiek ‘advies’ voor spelers als ze vastzitten bij een baas: git gud. Het is een cynisch advies, maar er zit wel een kern van waarheid. Elke poging zal je een vijand beter kunnen doorgronden, om uiteindelijk de zwakke plekken te leren kennen.
Maar er is natuurlijk ook een andere optie, namelijk door simpelweg te levelen. Zo kan je meer HP krijgen, toegang krijgen tot nieuwe wapens en spreuken en meer schade aanrichten met de desbetreffende wapens en spreuken. Op een gegeven moment heb je alleen veel runes nodig om een level te kunnen stijgen in Elden Ring, helemaal als je jezelf klaar wil maken voor Shadow of the Erdtree.
Het wordt aangeraden om minimaal level 150 te zijn voordat je een stap zet in de Land of Shadow. Wil je snel dat level bereiken of simpelweg sneller levelen in Elden Ring, dan hebben we een paar handige plekken voor je om te grinden.

Knikkeren in een ravijn

De eerste plek om te grinden is een handige locatie voor spelers die nog niet heel ver gevorderd zijn in Elden Ring. Het is een redelijk veilige manier om te grinden, maar je moet er wel even een dodelijk ritje voor overleven. De plek ligt namelijk in Caelid, een vrij gevaarlijke provincie voor nieuwe spelers.
De beste methode is om eerst naar de Sending Gate in Limgrave te gaan, waarmee je naar de Bestial Sanctum in Caelid wordt geteleporteerd. Vanuit daar moet je de weg naar het zuiden volgen, de draak ontwijken en over de brug gaan. Ga vervolgens naar het oosten, waar je een toren ziet, met aan de voet een Site of Grace genaamd Lenne’s Rise. Dit wordt je ‘uitvalsbasis’ voor de grinding spot.
Als je de weg volgt vanuit de Site of Grace naar het westen, dan zal er op een gegeven moment een grote ijzeren bal achter je spawnen om je de afgrond in te duwen. Het is een venijnige valstrik, maar ook een mooie mogelijkheid. De bal in kwestie wordt namelijk gezien als vijand en levert een mooi aantal runes op.
Wanneer de bal op je af komt rollen, ontwijk hem, zodat hij in zijn eentje de afgrond instort. Ga vervolgens terug naar de Site of Grace en ga terug naar de bal. Blijf een aantal keer achter elkaar knikkeren en je hebt waarschijnlijk genoeg runes om één of meerdere keren te levelen.

Korte metten maken met de militie

De reden om jezelf te teleporteren naar de Bestial Sanctum in Caelid is niet alleen handig voor de eerste grinding spot, maar ook de tweede. Vlak buiten de Bestial Sanctum tref je namelijk redelijk veel Vulgar Militiamen aan, die in veel gevallen vrij ver van elkaar verwijderd staan.
Hier grinden is iets gevaarlijker, omdat je daadwerkelijk moet vechten, maar als je hun moveset eenmaal doorhebt is het alsnog een vrij veilige methode. Met name omdat het vaak één-op-één gevechten zijn. Elke vijand levert meer dan 1000 runes op en is in midgame dan ook een goede manier om achter elkaar vrij veel runes te farmen.

Grote vogel lokken

De laatste mooie grinding spot is in Mohgwyn Palace, een gebied waar je pas vrij laat in de game komt. Het komt alleen wel goed uit als je jezelf klaar aan het maken bent voor Shadow of the Erdtree, want het is namelijk ook het gebied waar je Mohg, Lord of Blood vindt - de baas die je moet verslaan om toegang te krijgen tot de uitbreiding.
Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot het gebied, waarvan de ‘normale’ manier je brengt naar een Site of Grace genaamd Palace Approach Ledge-Road. Naast de Site of Grace zie je een afgrond en in de verte een meer van bloed.
In het meer zie je ook een gigantische vogel rondlopen, met zweren over zijn hele lichaam. Met een boog kan je de aandacht trekken van het beest. Het is niet nodig om een speciale bow build te hebben, want zodra je hem raakt, zal hij direct op je af komen rennen.
Eén probleem voor de vogel: dat ravijn zit er tussen. De vogel stort in de afgrond en jij bent meer dan 10.000 runes rijker. Loop vervolgens twee meter terug naar de Site of Grace en herhaal het trucje totdat je een rune-miljonair bent.
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5 Image
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5
EUR74.99
Op voorraad
Koop op bol.

Populair Nieuws

Laatste Reacties