Poolse consumentenbond start onderzoek naar Cyberpunk 2077

  Het slechte nieuws voor CD Projekt RED houdt voorlopig nog niet op. De studio is al aangeklaagd voor de release van Cyberpunk 2077 en moet binnenkort in de rechtszaal verschijnen en nu komt er ook nog een onderzoek van de Poolse consumentenbond bij.

  Wat de grootste game release van 2020 had moeten worden, is uitgelopen op één van de grootste flops en teleurstellingen van dit millennium. De release van Cyberpunk 2077 werd met name op de PlayStation 4 en Xbox One geplaagd door een slechte performance, veel bugs en ook nog eens crashes om de zoveel tijd. En ook de beste versie van Cyberpunk 2077, de PC-versie, kreeg te maken met hardnekkige en game-breaking bugs.

  Niet alleen spelers zijn teleurgesteld, ook aandeelhouders en Sony zijn niet tevreden. Daar komt nu ook nog eens de Poolse consumentenbond bij, de UOKiK. Volgens de krant Dziennik Gazeta Prawna is de instelling nu een onderzoek gestart naar CD Projekt RED en alle gebeurtenissen rondom de lancering van Cyberpunk 2077.

  “We vragen CD Projekt RED om de problemen met de game en de acties die ze hebben ondernomen uit te leggen. We gaan onderzoeken op welke manier de ontwikkelaar aan patches werkt en of dat de problemen zal oplossen. Ook gaan we na welke stappen het bedrijf onderneemt om consumenten tegemoet te komen. Zij zijn niet tevreden, omdat ze de game niet op hun hardware kunnen spelen, ondanks beloftes van de ontwikkelaar.”

  Verklaring UOKiK

  Wat voor straf kan CD Projekt RED krijgen?

  De UOKiK zal nog geen uitspraak doen over de kwestie, maar zal eerst wachten op de uitleg van CD Projekt RED. Het is voor de Poolse studio te hopen dat ze die uitleg goed op orde hebben, want de consumentenbond kan een hoge boete opleggen. Als de instelling niet tevreden is met de uitleg, dan kan het maximaal een boete van 10 procent van het jaarinkomen opleggen. Een boete die CD Projekt RED mogelijk de das om kan doen.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 10 december 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.