Cyberpunk 2077 save files breken wanneer ze te groot worden

News
maandag, 21 december 2020 om 8:00
cyberpunk 2077f1681208905
De launch van Cyberpunk 2077 is zeker niet soepel verlopen. Met name op consoles heeft de game veel last van glitches en bugs en het lijkt erop dat de save files ook getroffen zijn. Spelers hebben ontdekt dat save files groter dan 8 megabyte vaak corrupt raken.
Naarmate een game meer unieke aspecten van jouw progressie moet onthouden wordt het bestandsformaat van je save file natuurlijk groter. In principe hoort een game een save met een voor die game realistische grootte te kunnen laden. Maar Reddit-gebruikers hebben ontdekt dat Cyberpunk 2077 save files breken wanneer ze groter worden dan 8 MB.

Probleem ook op PC

De problemen met Cyberpunk zijn talrijk, maar waren tot dusver het ergst op consoles, met name de PS4 (Sony heeft zelf besloten de game niet meer op de PlayStation Store te verkopen). Maar het probleem met de saves bestaat ook op PC. Alle spelers moeten dus uitkijken.
cyberpunk 2077f1608508555

Hoe houd je je save files klein?

Het officiële advies van GOG.com (een zusteronderneming van ontwikkelaar CD Projekt RED) is om zo weinig mogelijk items en crafting materials te bewaren. Zo verlaag je de kans dat je save te groot wordt. Het wordt afgeraden om glitches te gebruiken waarmee je items kunt dupliceren.
Als je huidige save niet meer werkt kun je een eerdere werkende save laden en het advies om je items te beperken opvolgen. Er wordt gesuggereerd dat het probleem in de toekomst gepatcht wordt. Ook als het probleem verholpen wordt wordt blijven save files die al corrupt zijn onbruikbaar.

Populair Nieuws