Pokémon recreëert heel onverwachte film

News
dinsdag, 24 oktober 2023 om 9:00
pokemonscarletf1676998366
Pokémon lijkt vaak van alle markten thuis. Er zijn games, films, series en een kaartspel. Het blijkt nu dat deze anders zo schattige monstertjes ook wel iets hebben met horror-films.
Een filmparodie als reclame of marketingstunt is niets nieuws. Maar de film waar Pokémon in een nieuwe video op social media voor heeft gekozen, is wel enigszins opvallend. Om een nieuwe set Pokémonkaarten te promoten is namelijk niet gekozen voor een parodie van een Disney-film, of iets anders dat geschikt is voor het hele gezin, maar voor de psychologische horror-film American Psycho.
In de film is er een scène waarin drie personages hun kaartjes met contactinformatie vergelijken. Die scène heeft The Pokémon Company nagemaakt op TikTok: Quagsire, Marshtomp en Slowpoke laten elkaar verschillende versies van een nieuwe kaart van de Gym Leader Larry zien. Deze kaart is te vinden in de aankomende Scarlet en Violet: Paradox Rift-set.

Pokémon-fans kunnen lachen om American Psycho-parodie

Hoewel American Psycho en Pokémon niet echt overeenkomen qua doelpubliek, zijn er juist veel fans die dit een geslaagde video vinden. Veel fans lijken het erg grappig te vidnen, juist omdat American Psycho en Pokémon zo slecht bij elkaar passen. De nieuwe kaarten waar het om gaat verschijnen in november.
Er is de laatste tijd veel te doen om Pokémonkaarten, of liever gezegd, om een specifieke kaart. Er was namelijk een speciale kaart die te halen was bij het Van Gogh Museum, maar die werd snel opgekocht door scalpers die het museum bestormden. De tentoonstelling waar hij bij hoorde is nog te zien, maar om veiligheidsredenen wordt de kaart niet meer in het museum aangeboden.

Populair Nieuws