Update - Spider-Man 2 snelst verkochte PlayStation game ooit

News
maandag, 23 oktober 2023 om 17:30
marvels spider man 2 venomf1689930411
Na lang wachten ligt Marvel’s Spider-Man 2 eindelijk in de winkel. Maar het lijkt erop dat de game de winkels ook in hoog tempo verlaat. Spider-Man hoort nu al bij de snelst verkopende games van dit jaar.

Update - Spider-Man 2 snelst verkochte PlayStation Studios game

Er zijn officiële verkoopcijfers bekendgemaakt voor Marvel's Spider-Man 2. Sony laat weten dat de game in de eerste 24 uur na release 2,5 miljoen keer is verkocht. Dat zijn fysieke exemplaren van de game en gedownloade digitale exemplaren. Er is geen enkele andere first-party PlayStation game die ooit zo snel de 2,5 miljoen exemplaren bereikte.
Oorspronkelijk bericht:
Fans van Insomniacs Spider-Man game op PS4 hebben vijf jaar moeten wachten, maar er is nu dan eindelijk een grootschalig vervolg. Het was te verwachten dat dat een commercieel succes zou zijn. Uit vroege verkoopcijfers in het Verenigd Koninkrijk blijkt de game inderdaad sterk binnen te komen.
Christopher Dring van GamesIndustry.biz meldt dat Spider-Man 2 afgelopen week “comfortabel” het de bestverkochte fysieke game in het VK was. Daarmee is het de op drie na bestverkochte fysieke releases van het jaar. De top 3 bestaat uit Tears of the Kingdom, EA Sports FC 24 en Hogwarts Legacy.
De verkoop van Spider-Man 2 is wel 20 procent lager dan die van God of War Ragnarok vorig jaar, maar die game verscheen natuurlijk ook op PS4, waardoor het potentiële publiek meteen groter was. Wat betreft de concurrentie dit jaar, zijn de vergelijkingen ook een beetje scheef. EA Sports FC en Hogwarts Legacy zijn multiplatform titels en Nintendo-spelers kopen vaker fysiek, wat bijdraagt aan de hoge plaatsing die Tears of the Kingdom hier heeft.

Wat zijn de verkoopcijfers van Marvel’s Spider-Man 2?

Deze informatie gaat alleen over fysieke verkopen in het Verenigd Koninkrijk, dus er is nog wat data die ontbreekt. Het aantal digitale exemplaren dat is verkocht, is bijvoorbeeld niet onbelangrijk. Eén dezer dagen kunnen we mogelijk officiële verkoopcijfers van Sony verwachten.