Zo laat gaat de GP van Mexico van start dit weekend!

News
dinsdag, 24 oktober 2023 om 9:30
sergio perez gp mexico 2022f1667203322
Na de GP van de Verenigde Staten reist de Formule 1 aankomend weekend af naar iets zuidelijkere oorden. Het is dan namelijk tijd voor de GP van Mexico en zo laat gaat de race van start.
De Grand Prix is Austin, Texas was één van de spannendste races voor Max Verstappen dit jaar. Tot het laatste moment werd de Nederlander opgejaagd door Lewis Hamilton, terwijl de drievoudig wereldkampioen ook nog eens kampte met problemen met zijn remmen. Maar mogelijk was de performance van Hamilton vertekend, omdat na afloop bleek dat zijn auto te laag stond afgesteld - wat een diskwalificatie betekende.
Of de nieuwe vloer van Mercedes, die in de Verenigde Staten werd geïntroduceerd, daadwerkelijk een verschil betekent voor het team, daar gaan we mogelijk in Mexico achter komen. De Grand Prix in Mexico-Stad is normaal een vreemde race. Omdat de GP namelijk zo hoog boven zeeniveau wordt gereden, komt het vaak neer op de aerodynamica van de auto en niet op de kracht van de motor. Al is dat laatste sinds vorig jaar voor vrijwel alle teams bijna gelijk.
De karakteristiek van de baan betekent dat de GP van Mexico een race is waar Verstappen vaak uitblinkt. In de zeven keer dat de Nederlander heeft meegedaan aan de Grand Prix, waaronder in een Toro Rosso, heeft hij maar liefst vier keer gewonnen. En de verwachting is dat hij aankomend weekend daar een vijfde overwinning aan vast plakt. Al zal dat misschien niet zo goed vallen bij de Mexicaanse fans, die tijdens de podiumceremonie in Austin opnieuw hun onvrede lieten merken.

Opblijven voor de GP van Mexico

Aangezien de GP van Mexico aan de andere kant van de Atlantische Oceaan wordt gehouden, valt de race een stuk later uit dan we in Europa gewend zijn. Met name de kwalificatie wordt een latertje, met een starttijd van 23:00 Nederlandse tijd. Check hieronder het tijdschema voor de GP van Mexico.

Populair Nieuws

Laatste Reacties