Pokémon Scarlet & Violet update lost vervelend probleem op

News
zaterdag, 14 oktober 2023 om 9:00
pokemon scarlet the teal maskf1695223533
Er is een nieuwe Pokémon Scarlet & Violet update verschenen. De update, die je game naar versie 2.0.2 brengt, lost een aantal problemen van de open-world titel op. Toch zijn het niet direct de grote problemen waar fans mee zitten.
Na de release van The Teal Mask DLC voor Pokémon Scarlet & Violet zijn de problemen voor Game Freak eigenlijk alleen maar toegenomen. Op sommige plekken lijkt de game nog slechter te draaien dan de titel deed toen deze vorig jaar officieel uitkwam. Toch zijn het niet de performanceproblemen die aangepakt worden in de nieuwe update.
Specifiek richt de update zich namelijk op een aantal bugs, waaronder één die ervoor zorgde dat spelers geen beloningen kregen na het verslaan van NPC-trainers. Dit was op Kitakami namelijk het geval na het vechten met Ogre Clan-leden en in Paldea wanneer je bij de Pokémon League-afgevaardigden langs gaat. Het is een probleem dat bij een select aantal gebruikers ontstond.

Pokémon Home-bug opgelost

De nieuwe update heeft dit probleem verholpen. Ook is het nu weer mogelijk om bepaalde monsters naar Pokémon Scarlet & Violet over te zetten via Pokémon Home. Dit was tot voor kort ook niet altijd mogelijk door een bug. Naast deze twee grotere problemen stelt Game Freak ook nog een aantal kleinere bug fixes te hebben doorgevoerd.