Pokémon neemt nieuwe maatregelen tegen scalpers van speciale Pikachu-kaart

News
dinsdag, 06 februari 2024 om 13:30
pokemon van gogh museumf1694596782
Na de chaos bij het Van Gogh Museum komt de speciale kaart van Pikachu binnenkort weer terug. Maar Pokémon Company">The Pokémon Company gaat nieuwe maatregelen treffen tegen scalpers.
Toen het Van Gogh Museum samen met The Pokémon Company kwam met een speciale kaart van Pikachu voor een tentoonstelling in het museum, was de kaart eigenlijk bedoeld voor een jong publiek. Maar het museum werd al meteen bestormd door allerlei bezoekers die eropuit waren om de kaart voor een hoog bedrag te verkopen via Marktplaats of Ebay, wat zorgde voor een gigantische chaos.
Eerder heeft The Pokémon Company aangekondigd dat de kaart terugkomt op 10 februari, waarbij het bedrijf hoopt dat de kaart nu niet in de handen van scalpers valt. Maar al snel na de aankondiging waren er werknemers van hobbywinkels, die de kaart zouden krijgen, die de Pokémon-kaart al aanboden op tweedehandssites.
Volgens PokéBeach heeft The Pokémon Company daarom besloten om de plannen te wijzigen. De publicatie zegt dat er ook al deals waren tussen winkels en scalpers om de hele voorraad in één keer door te verkopen.

Nieuwe tactiek voor de Pokémon-kaart

In plaats van de kaarten veelal te geven aan hobbywinkels, kiest The Pokémon Company naar verluidt nu voor grotere ketens. De kaarten die naar kleine winkels gaan worden verlaagd met maar liefst 90 procent.
Door de kaarten aan grote winkels te geven, hoopt het bedrijf dat de kaarten daadwerkelijk weggegeven worden op de manier zoals die is gedacht en er geen deals worden gesloten. De bedoeling is namelijk dat de Pikachu-kaart weggegeven wordt bij een uitgave van 29,99 euro aan Pokémon TCG-artikelen.

Populair Nieuws