Elden Ring krijgt Genshin Impact-achtige game erbij

News
dinsdag, 06 februari 2024 om 14:00
elden ring yggdrasilf1644244030
Fans van Elden Ring kunnen niet alleen uitkijken naar de DLC, maar ook naar een nieuwe game. Tencent werkt namelijk aan een mobile game die vergelijkbaar moet zijn met Genshin Impact.
Hoewel de naam Dark Souls bij veel hardcore gamers bekend was, waren de titels van FromSoftware altijd voor een niche publiek. De hoge moeilijkheidsgraad was voor velen dan ook geen welkome uitnodiging.
Maar met de open wereld van Elden Ring heeft de studio ineens een veel groter publiek gevonden. De game verkocht meer dan de hele Dark Souls-trilogie bij elkaar, won aan de lopende band prijzen en kreeg enorm hoge cijfers. In onze review kreeg Elden Ring ook een welverdiende 9,8.
FromSoftware en Tencent spelen nu extra in op de populariteit van de game. Reuters meldt namelijk dat er wordt gewerkt aan een mobile game van Elden Ring. Het moet een free-to-play game worden met in-app aankopen.
Naar verluidt wordt dezelfde tactiek gehanteerd als Genshin Impact, de gigantisch populaire en zeer succesvolle game die onder andere op mobile te spelen is. Of het daarbij gaat om alleen de gacha mechanics of ook de opzet van de gameplay, dat is niet duidelijk.

Wanneer komt de Elden Ring DLC?

Aangezien de ontwikkeling van Reuters net is begonnen, zal het waarschijnlijk wel even duren voordat de Elden Ring mobile game klaar is. Ondertussen wachten fans van Elden Ring voornamelijk op meer nieuws over de DLC Shadow of the Edtree.
De laatste tijd gaan er meerdere geruchten over aankomend nieuws over de uitbreiding. Naar verluidt zit de DLC is de laatste fase van het testen en moet hij over twee tot drie maanden speelbaar zijn, maar FromSoftware heeft nog niks officieel bekendgemaakt.