Van Gogh Pokémonkaart snel weer beschikbaar

News
vrijdag, 02 februari 2024 om 13:30
pokemon van gogh museumf1694596782
Een aantal maanden geleden was het een enorme chaos bij het Van Gogh Museum. Scalpers kwamen er massaal naartoe om een bijzondere Pokémonkaart te bemachtigen die als onderdeel van een tentoonstelling werd aangeboden. Fans bleven daardoor in de kou staan, maar binnenkort is de speciale kaart op een andere manier te verkrijgen.
De Pikachu met grijze vilthoed-kaart die het Van Gogh Museum vorig najaar aan bezoekers aanbood is helaas niet altijd in handen van kinderen of verzamelaars gekomen. Het museum werd namelijk bestormd door mensen die de kaart wilden hebben om door te verkopen voor hoge prijzen. Gelukkig is er binnenkort een nieuwe manier om aan de kaart te komen.
The Pokémon Company International laat weten dat de kaart vanaf 10 februari “op grote schaal” in de winkel verkrijgbaar is. Maar dat wil niet zeggen dat je de winkel in kunt lopen om de kaart los te kopen. Hij wordt weggegeven bij aankoop van tenminste 29,99 euro aan Pokémon Trading Card Game-artikelen. De kaart komt niet terug naar het Van Gogh Museum.

Grote hoeveelheid Van Gogh Pikachu-kaarten gedrukt

Er is evengoed een beperkte oplage van de kaart, maar volgens The Pokémon Company is er een “zeer grote hoeveelheid” gedrukt. Hopelijk kunnen geïnteresseerden dus zonder al te veel problemen aan de kaart komen. Dat de actie dit keer verspreid is over het hele land en dat er maar één kaart per persoon wordt uitgegevan helpt hopelijk om Scalpers tegen te gaan.
De kaart is gebaseerd op Van Goghs “Zelfportret met grijze vilthoed”. Pokémon en het Van Gogh Museum zijn deze samenwerking aangegaan om een licht te schijnen op de Japanse invloeden op het werk van Van Gogh. De bijbehorende tentoonstelling is sinds begin januari helaas niet meer te zien.

Populair Nieuws