Netflix duikt achter de schermen van Pokémon

News
vrijdag, 29 december 2023 om 13:30
pokemonconcierge mt 02f1703766245
De meeste Pokémon-fans zullen bekend zijn met de Pokémon anime. Maar sinds deze week is er ook een andere gloednieuwe Pokémon-serie te zien op Netflix. Nu duikt de streamingdienst achter de schermen van deze serie.
Als je een gezellige serie wil kijken in deze kerstvakantie, kun je Pokémon Concierge overwegen. Deze serie is sinds kort te zien op Netflix en verruilt de spannende gevechten van de anime voor schattige beelden uit een Pokémon-resort waar mensen en Pokémon samen tot rust komen. Als je benieuwd bent hoe de serie tot stand is gekomen, heeft Netflix bovendien een kleine traktatie.
Via YouTube heeft de dienst namelijk een kleine making-of video gepubliceerd. Deze is helaas niet bijzonder lang, maar laat bijvoorbeeld zien hoe de setting van de serie tot stand is gekomen. Ook worden een paar leuke verwijzingen die in de achtergrond van de serie zitten uitgelicht.
Daarnaast wordt de animatiestijl onder de loep gelegd. De serie maakt gebruik van stop-motion animatie. Het is een tijdrovend proces dat helemaal met de hand is gedaan en waarbij goed is nagedacht over hoe specifieke Pokémon moeten bewegen.

Waar gaat Pokémon Concierge over?

Pokémon Concierge draait om Haru, die als Conciërge werkt in een Pokémon-resort. Daar heeft ze de zorg over zowel Pokémon als mensen die komen logeren. De serie telt momenteel vier afleveringen, elk van ongeveer 20 minuten.