“Gelekte” Switch 2 releasedatum blijkt wilde gok

News
vrijdag, 12 januari 2024 om 10:00
20211005 switcholed8f1633465772
Naar verwachting komt er dit jaar een nieuwe Switch. Dat heeft Nintendo nog niet aangekondigd, dus het is de vraag wat de releasedatum is. Die leek onlangs ineens gelekt, maar het blijkt geen kloppende informatie.
Wie nog herinneringen heeft aan oudere game-consoles, is misschien bekend met GameShark. Dit bedrijf maakte apparaten waarmee je allerlei cheats kon toepassen in games. Audiobedrijf Altec Lansing wil dit terugbrengen als Ai Shark en heeft in een persbericht weten dat de lancering van Ai Shark samenvalt met die van de Switch 2.
Oorspronkelijk stond vermeld dat die lancering in september 2024 zou zijn. Het is nog niet veel voorgekomen dat er een dusdanig concrete periode aan de lancering van de Switch 2 werd gehaald. Inmiddels is die claim alleen niet meer terug te vinden in het persbericht.
Bloomberg-journalist Jason Schreier laat weten dat hij inmiddels heeft gehoord van een woordvoerder van Ai Shark. Die heeft toegegeven dat het bedrijf maar een gokje heeft gedaan wat betreft de release van de Switch 2. Het was sowieso al twijfelachtig dat een bedrijf dat cheats maakt voor games en waarmee Nintendo in het verleden niet op goede voet stond, nu kloppende informatie zou hebben over de release van een nieuwe console.

Wat kun je verwachten van de Switch 2?

Hoewel Nintendo de opvolger van de Switch nog niet heeft onthuld, gaan er veel geruchten over wat we kunnen verwachten van het apparaat. Zo is de verwachting dat de Switch 2 vooral krachtiger is en verder de boel niet erg op zijn kop zet. Gelekte specificaties suggereren dat hij in handheld-modus vergelijkbaar is met een PS4, een docked ongeveer zo krachtig als een PS4 Pro.

Populair Nieuws