Pokémon Scarlet en Violet krijgen nog een ‘gratis’ DLC!

News
donderdag, 21 december 2023 om 14:00
pokemonscarletf1676998366
Pokémon Scarlet en Violet hebben de laatste maanden twee DLC-pakketten gekregen. Daarvan is de laatste nu ongeveer een week uit. Het blijkt alleen niet de laatste te zijn: er komt nog één uitbreiding, die in zekere zin gratis is.
Wie dacht klaar te zijn met Pokémon Scarlet en Violet na de release van The Indigo Disk heeft het mis. De game krijgt namelijk nog één keer een DLC. Op 11 januari verschijnt namelijk nog één keer een uitbreiding.
Hoewel deze niet aanvankelijk werd aangekondigd als onderdeel van de DLC, hoef je niet bij te betalen om hem te spelen. Hij is namelijk gratis voor wie The Hidden Treasure of Area Zero heeft gekocht. Eigenaren van alleen de basisgame kunnen de extra uitbreiding niet spelen.
Het gaat om een klein epiloog voor het hele verhaal van Pokémon Scarlet en Violet. Om hem te spelen moet je de verhalen van de DLC uitspelen én een bepaald post-game evenement in de basisgame. Het is niet helemaal duidelijk welk evenement dat is. De DLC lijkt om een specifieke Pokémon te draaien.

Pokémon Scarlet en Violet hebben nog steeds veel bugs

Hoewel de gameplay van Pokémon Scarlet en Violet bij veel mensen aardig in de smaak viel, is er veel ontevredenheid over de technische kant van de games. Met de DLC is dat helaas nog niet verbeterd. Het ziet er dan ook naar uit dat er altijd technische problemen zullen zijn met de game.