Pokémon-fans moeten iets langer wachten op nieuwe anime

News
maandag, 15 januari 2024 om 10:00
2023 06 26 pokemon horizons 2023 fechaf1689162714
Vorig jaar kwam na meer dan 20 jaar een einde aan de reis van Ash Ketchum. Dat is natuurlijk even wennen, maar het betekent wel een frisse start voor de Pokémon anime. Daar zullen fans alleen iets langer op moeten wachten dan verwacht.
Binnenkort is het eerste seizoen van de nieuwste Pokémon-anime in Nederland te zien. In plaats van Ash Ketchum volgen we in Pokémon Horizons: The Series Liko en Roy, die een groots avontuur gaan beleven, samen met onder anderen Captain Pikachu en Sprigatito. In Japan is de serie al een tijdje te zien en in Nederland zou hij in februari op Netflix komen te staan.
Helaas is de serie iets uitgesteld. Via Twitter laat The Pokémon Company weten dat de serie nu op 7 maart naar Netflix komt. Er wordt geen verklaring gegeven voor het uitstel, dus het is niet duidelijk of het een strategisch besluit is, of dat er enige vertraging is in het opnemen van de niet-Japanse dubs.

Niet alleen Pokémon Horizons anime nieuw op Netflix

Je hoeft trouwens niet op Pokémon Horizons te wachten voor een portie Pokémon op Netflix. De dienst kwam onlangs namelijk ook met de stop-motion serie Pokémon Concierge. Daarvoor bracht het ook een making-of filmpje uit.
Die serie heeft wel een iets andere sfeer dan Pokémon Horizons. Er zijn geen grootschalige avonturen in Pokémon Concierge, zoals in de anime. De serie volgt Haru, die in een resort Pokémon verzorgt, wat natuurlijk niet altijd helemaal op rolletjes loopt.