Behaal de High-score bij Games in Concert

News
maandag, 15 januari 2024 om 9:00
gic thescore 1140x720 11f1705047242
Het Metropole Orkest brengt gamemuziek tot leven. De komende weken tourt het orkest door Nederland en speelt live de bekendste gameklassieker. Dit keer gaat het wel iets anders, het publiek speelt mee!
Muziek neemt een steeds prominentere plek in in games. De tijden van simpel bliep-blop geluidjes bij Pong en Pac-man liggen ver achter ons. Muziek voor games als Horizon: Zero Dawn en Final Fantasy worden gecomponeerd door gerenommeerde componisten en uitgevoerd door volwaardige orkesten. Muziek is dan ook bepalend voor de sfeer van een game. Wie de muziek terug hoort, weet vaak meteen weer wat er op het scherm gebeurde.
Niet zo gek dus dat gamemuziek steeds meer in de belangstelling staat. Het Metropole Orkest was een van de eerste Europese orkesten die gamemuziek naar de concertzalen bracht. Nu is ze terug met een nieuwe reeks, maar gaat dit keer een stapje verder: de muziek wordt interactief!
Onder de naam The Score gaat voor het eerst het publiek bepalen hoe de muziek klinkt die het orkest gaat spelen. Dat gebeurt -hoe kan het ook anders- door het spelen van games! Hoe hoger de score is die het publiek behaalt, hoe meer noten het orkest te spelen krijgt. Het resultaat is steeds weer anders en nieuw, soms grappig, maar altijd interessant.
Uiteraard wordt ook de mooiste gamemuziek van de afgelopen decennia gespeeld, van Aloy's Theme uit Horizon Forbidden West, de herkenbare muziek van Tetris, maar ook moderne klassiekers als Cuphead en Undertale.

Speeldata

Games in Concert - The Score bezoekt de komende weken Zwolle (18 jan), Eindhoven (21 jan), Nijmegen (27 jan), Enschede (1 feb) en Amsterdam (7 feb). Daarna gaan ze ook nog de grens over naar Duitsland, waar ze op 8 februari in Blefeld een laatste concert geven.

Dit zijn alle speeldata op een rijtje:
Prijzen zijn afhankelijk van de locatie, maar lopen van 12,50 euro voor studenten, tot 35 euro voor volwassenen (39 euro in Theater Carré).

Populair Nieuws