Pokémon en Van Gogh-samenwerking uitgelopen op nog meer chaos door scalpers

News
maandag, 02 oktober 2023 om 11:00
pokemon van gogh museumf1694596782
Toen de Pokémon-expositie in het Van Gogh-museum vorige week van start ging, liep het meteen uit op chaos en daar hield het niet bij op. Scalpers hebben nu ook nog eens online toegeslagen. The Pokémon Company heeft nu verontschuldigingen aangeboden aan teleurgestelde fans.
Halverwege september kwamen The Pokémon Company en het Van Gogh-museum met het nieuws dat er een speciale samenwerking aan zat te komen. Vorige week werd duidelijk hoe de samenwerking precies in elkaar zat. Zo waren er werken van Pokémon in Van Gogh-stijl te zien in het museum en konden fans ook een speciale kaart bemachtigen.
Dat laatste zorgde alleen voor chaos in het museum. Bij de opening op donderdag werd het museum bestormd door mensen die de speciale kaart wilden bemachtigen en al snel stond de kaart voor absurde prijzen op Marktplaats en Ebay.
Op vrijdag ging vervolgens de verkoop live van speciale Van Gogh merchandise in de online Pokémon Store. Een paar tellen later was alleen alles uitverkocht, wat het werk was van scalpers met bots. Dezelfde praktijk die we eerder hebben gezien met de PlayStation 5. Ook de merchandise was niet veel later voor een veel hogere prijs op sites als Ebay terug te vinden.

The Pokémon Company zoekt naar oplossing

Na de chaos en de uitverkochte merchandise, kwam The Pokémon Company met een verklaring op social media. Daarin geeft het bedrijf aan spijt te hebben van de situatie.

“Onze excuses aan alle fans die met spanning hebben uitgekeken naar onze Pokémon Center x Van Gogh Museum release van vandaag.

Door de overweldigende vraag zijn al onze producten uit deze collectie uitverkocht. We begrijpen dat dit teleurstellend is voor velen die via onze officiële e-mail en social media-kanalen wilden weten hoe en wanneer ze konden kopen. We werken actief aan manieren om in de toekomst meer "Pikachu with Grey Felt Hat"-promokaarten aan te bieden aan fans die bij Pokémon Center winkelen. Details worden op een later tijdstip bekendgemaakt.”

Als je de Pokémon-collectie in het Van Gogh-museum wil bezichtigen, dan moet je er wel snel bij zijn. Veel dagen zijn namelijk al helemaal vol gereserveerd!

Populair Nieuws