Pokémon Company voert gesprekken over waarborgen kwaliteit

News
maandag, 14 augustus 2023 om 13:00
pokemon scarlet violet legendsf1668607140
De laatste jaren is er veel kritiek op de kwaliteit van Pokémon games. Met name de kwaliteit van de meest recente games, Scarlet en Violet, vielen bij fans in het verkeerde keelgat: spelers vroegen zelfs hun geld terug. Alle kritiek heeft ertoe geleid dat The Pokémon Company nu gesprekken voert over de kwaliteit van toekomstige games.
Sinds de allereerste Pokémon games, Red en Blue, zijn er maar zeven jaren geweest waarin er géén nieuwe Pokémon game werd uitgebracht. De vraag is of het wel haalbaar is om kwalitatieve games uit te brengen onder zo’n druk releaseschema. Pokémon Scarlet en Violet hadden bij release een hoop technische problemen. Zo hebben de games een lage framerate en waren er talloze bugs en glitches.
Ondanks deze problemen wisten de games toch een nieuw record neer te zetten voor Nintendo. Scarlet en Violet werden in drie dagen tijd gezamenlijk meer dan 10 miljoen keer verkocht. Nooit eerder werd een Nintendo-game zo goed verkocht in zo’n korte tijd. Wie bang was dat dit betekent dat The Pokémon Company alle kritiek negeert heeft niets meer te vrezen: COO Takato Utsunomiya heeft ComicBook.com laten weten dat er gesprekken worden gevoerd over de kwaliteit van de games.

Populair Nieuws