Pokémon Scarlet & Violet breekt record met monsterlijke verkoopcijfers

News
donderdag, 24 november 2022 om 9:30
Pokémon Scarlet & Violet zijn slechts enkele dagen geleden uitgekomen. Toch zijn de games al ontzettend populair en dat blijkt ook uit de verkoopcijfers van Nintendo. De twee titels hebben een nieuw record neergezet voor Nintendo.
Pokémon Scarlet en Violet zijn gezamenlijk al meer dan 10 miljoen keer verkocht. Daarmee zetten de twee titels die de negende generatie Pokémon-games inluiden een nieuw record voor Nintendo. Nooit eerder verkocht een game zo goed in zo'n korte tijd op een Nintendo-platform.
De games zijn op 18 november 2022 verschenen voor de Nintendo Switch en na drie dagen zijn er al meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht. Hierbij kijkt Nintendo zowel naar fysieke als digitale exemplaren die verkocht zijn.
pokemon scarlet violet coverf1660819726

Nog lang niet aan de top

Met de indrukwekkende cijfers staan Scarlet & Violet alleen wel nog bijna onderaan wanneer we naar de verkoopcijfers van de Pokémon-games kijken. De nieuwe titels gaan alleen voorbij aan Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon voor de 3DS.
Het grote verschil is natuurlijk wel dat deze games nog geen week geleden zijn uitgekomen en de verkoopcijfers ongetwijfeld nog toe zullen nemen. De eerste titel waaraan de nieuwe games voorbij gaan, lijkt Pokémon Legends Arceus te worden. Die game verkocht tot nu toe 12,64 miljoen exemplaren.