‘Batterijcapaciteit iPhone 14 nu al fors gedaald’

News
maandag, 14 augustus 2023 om 12:30
iphone 14 prof1672917626
De iPhone 14 is nog geen eens een jaar uit, maar nu al klagen gebruikers over de batterijcapaciteit van de telefoon. De capaciteit zou al met 10 procent of zelfs meer zijn gedaald. Dat is een stuk sneller dan bij andere iPhones.
Journalist Sam Kohl van AppleTrack schreef eerder deze maand op X (voormalig Twitter) dat de maximumcapaciteit van zijn iPhone 14-batterij gedaald is naar 90 procent. Verschillende gebruikers reageerden op de tweet dat hun capaciteit net zo hard was gedaald. Op TikTok raad Kohl nu ook mensen af om de iPhone 14 te kopen.
Kohl is niet de enige techjournalist die problemen ondervindt met zijn batterij. Zo schrijft Joanna Stern van de Wall Street Journal in een nieuwsbrief dat haar batterijcapaciteit nog maar 88 procent bedraagt. Stern laat wel weten een zware gebruiker te zijn en dat haar iPhone al 451 laadcycli heeft ondergaan. iPhone-accu’s zouden alleen volgens Apple bij 500 volledige laadcycli tot 80 procent van hun capaciteit moeten behouden.
Aan de andere kant zijn er ook mensen op X die Kohl laten weten dat hun capaciteit helemaal niet zo hard is gedaald. Drie journalisten bij The Verge hebben nog steeds een capaciteit van respectievelijk 91, 93 en 97 procent. Er zijn zelfs mensen op X die beweren nog 100 procent te hebben.

‘iPhone 15 batterij gaat langer mee’

Wie een nieuwe iPhone kan kopen kan dus beter niet voor de iPhone 14 gaan. Naar verwachting komt in september de iPhone 15 uit, die volgens geruchten een veel betere batterij heeft. De batterij zou namelijk groter zijn, die efficiënter gebruik zou maken van de ruimte die hij heeft.

Populair Nieuws