'PlayStation werkt aan Destiny-achtige fantasy game'

News
vrijdag, 20 mei 2022 om 15:00
destiny 2 the witch queenf1643886786
PlayStation heeft aangegeven meer live-service games te willen maken. Het lijkt erop dat de studio in Londen daarom nu bezig is met een Destiny-achtige fantasy game.
PlayStation London Studio heeft een nieuwe vacature op de website geplaatst, wat eindelijk meer licht schijnt op het project waar de ontwikkelaar aan werkt. Eerder is namelijk al duidelijk geworden dat de studio al een tijdje bezig is met een online game.
In de vacature staat dat de PlayStation London Studio op zoek is naar een Narrative Design Lead die een passie heeft voor ‘magic-based game waar sterke gameplay gecombineerd wordt met fascinerende fantasy world building’. Ook wordt in de vacature vermeldt dat de nieuwe game een campagne krijgt, side-quests en een Games as a Service-aanpak gebruikt. Dat betekent dat we dus een Destiny-achtige fantasy game kunnen verwachten.

Veel meer live-service PlayStation games

Het nieuwe project klinkt precies als het soort game waar PlayStation er meer wil van maken. Toen de grote uitgever Bungie overnam, heeft het namelijk aangegeven maar liefst tien live-service games in de maakt heeft. Dat betekent dat er dus steeds niet content aan de games wordt toegevoegd, in plaats dat alle content meteen beschikbaar is bij launch.
Dat is ook precies waarom PlayStation graag Bungie wilde overnemen, omdat de ontwikkelaar daar veel ervaring mee heeft door de Destiny games. Het is alleen nog even afwachten of de overname uberhaupt wel door kan gaan.