Nintendo Switch breekt weer verkooprecord

News
vrijdag, 20 mei 2022 om 14:30
20211005 switcholed8f1633465772
Het is inmiddels geen geheim meer dat de Switch">Nintendo Switch enorm vaak over de toonbank is gegaan. De console is bijvoorbeeld beter verkocht dan de Wii en de originele PlayStation. Nu is er opnieuw een record behaald.
Volgens Game Data Library is de Nintendo Switch in Japan nu vaker verkocht dan de 3DS. Deze vorige Nintendo-handheld werd in die regio 24,75 miljoen keer verkocht, terwijl de Switch in een kortere tijd nu op 24,7 miljoen staat. Ook lijkt de hybride console qua verkoop minder snel af te vlakken dan de 3DS.
Met deze cijfers staat de Switch nu in de top drie van best verkochte gaming-systemen in Japan. Alleen Nintendo’s eigen Gameboy en Nintendo DS hebben nog meer verkocht. Er moet nog wel een paar miljoen overheen gaan wil de Switch één van die systemen inhalen, maar het lijkt mogelijk, zeker als de Switch nog een paar jaar mee gaat.
Wereldwijd liggen de getallen iets anders. Naast de Gameboy en DS zijn ook de PlayStation 2 en 4 nog altijd beter verkocht dan de Switch. Bovendien is de 3DS al lang geleden voorbijgesneld als de wereldwijde verkoopcijfers worden bekeken.

Verkoopverwachtingen zakken af

Hoewel het nog steeds goed gaat met de verkoop van de Switch, verwacht Nintendo er dit jaar minder te verkopen dan voorheen. Het bedrijf heeft nog altijd last van het chiptekort en andere leveringsproblemen. Voor wie een PS5 zoekt is er juist goed nieuws, want deze gewilde console moet dit jaar juist beter verkrijgbaar worden.