PS5 patent duidt op picture-in-picture feature van de console

News
donderdag, 02 juli 2020 om 8:00
ps5 logof1578564319
Sony belooft met de PlayStation 5 een heleboel nieuwe features, waarvan we ontgetwijfeld de helft nog niet kennen. Nu lijkt er een van die features via een patent opgedoken te zijn. Er is namelijk een picture-in-picture patent opgedoken rondom de console.
Sony Interactve Entertainment heeft op 25 juni een patent vastgelegd, waarbij het gebruik van een picture-in-picture interface voorbij komt. Het patent is voorzien van afbeeldingen die verschillende opties weergeven zoals het weergeven van een extra display rechts onder in het beeld. Een andere optie die te zien is lijkt erop dat er ook commentaar geplaatst kan worden bij een andere weergave.
De omschrijving bij het patent is 'een informatieverwerkend apparaat dat; een hoofdscherm met hoofdcontent toont; gelijktijdig een subscherm met andere content dan het hoofdscherm toont'. Deze functie zou de mogelijkheid moeten krijgen om tussen interfaces te schakelen en daarin vervolgens kunnen werken. Sony lijkt hiermee te doelen op het gebruik van picture-in-picture, waarbij het tweede scherm bijvoorbeeld van een YouTube-video afkomstig is. Een andere functie waar Sony mogelijk op doelt is het gebruik van livestreaming op de next-gen console.
ps5 patentf1593668676
ps5 patent 2f1593668690

Onduidelijk of de functie daadwerkelijk naar PS5 komt

Zoals bij alle patenten zijn dit slechts ideeën. Het is nooit zeker of de aangevraagde patenten ook daadwerkelijk naar de console komen. Daarbij is de omschrijving van een dergelijk patent altijd gericht op de manier waarop een functie werkt, maar omschrijft dit nagenoeg nooit precies wat het doet. Of we straks dus walkthroughs op de PS5 kunnen kijken terwijl we zelf meelopen of onze avonturen op de console kunnen streamen, is niet zeker. Om dit zeker te weten zullen we op een aankondiging van Sony moeten wachten.
Zodra dit het geval is, zullen wij dit opnemen bij al het PlayStation 5 nieuws. Check daarom regelmatig ons artikel waarin we het belangrijke PlayStation 5 nieuws op een rij gezet hebben.