Kijk de F1 GP van Monaco gratis op deze manier!

Article
woensdag, 25 mei 2022 om 16:30
max verstappen podium f1 gp spanjef1653478773
De GP van Monaco is een legendarische F1 race en dit weekend mogen de coureurs zich weer uitleven op de krappe straten. Op deze manier kan je alle actie op de baan gratis live volgen!
Als er één stad synoniem staat voor de Formule 1, dan is het wel Monaco. Al sinds het begin van de sport staat de GP van Monaco op de kalender en veel coureurs wonen er zelfs, waaronder Max Verstappen. Niet alleen vanwege het warme klimaat en het uitzicht op de indrukwekkende jachthaven, maar natuurlijk ook door het gebrek aan belasting.
Door de jaren heeft heen Monaco een flink aantal legendarische races opgeleverd, zoals de race uit 1961 waarin Sir Stirling Moss een afgedankte Lotus naar de overwinning wist te slepen of de racekunsten van Ayrton Senna die hij in de jaren 80 liet zien.
De laatste jaren worden de auto’s alleen steeds groter en daarmee wordt het steeds lastiger om in te halen op de straten van Monaco. Dat zorgt er alleen wel voor dat de kwalificatie op zaterdag nagelbijtend spannend is, want als je de auto op pole position weet te krijgen, dan is de kans op een overwinning groot. Ten minste, zolang je de auto uit de muur houdt.
Dat laatste is alleen wel een dingetje voor de twee coureurs die strijden om de titel: Charles Leclerc en Max Verstappen. De Nederlander heeft in zijn eerste jaren veel crashes meegemaakt, maar heeft sinds 2019 zijn auto ongeschonden door Monaco geloodst. Leclerc, die een geboren Monegask is, heeft ondertussen nog nooit de finish gehaald in zijn stad. Nu Verstappen in Spanje de leiding in het klassement heeft overgenomen, zal het enorm belangrijk zijn voor de Ferrari-coureur om deze keer niet te crashen.
max verstappen finish f1 gp spanjef1653478865

Gratis de F1 GP van Monaco kijken

De belangen liggen hoog, dus je zal niks van het raceweekend willen missen - helemaal niet van de zo belangrijke kwalificatie. Niet iedereen zal alleen de maandelijkse kosten voor Viaplay of F1 TV Pro willen betalen. Gelukkig is dat niet nodig, want er is ook een manier om de race in Monaco gratis te kijken.
Hoewel je in Nederland namelijk moet betalen om de Formule 1 te kijken, is dat niet overal ter wereld het geval. Per land worden de rechten verkocht aan de hoogste bieder. Daardoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om in Groot-Brittannië gebruikt te maken van F1 TV Pro, terwijl in andere landen de koningsklasse van de motorsport gewoon via publieke televisie is te bekijken. Zo wordt F1 in Oostenrijk op ServusTV op de televisie en via de site uitgezonden, wat niet geheel toevallig een zender is van Red Bull.
Helaas kunnen kijkers uit andere landen niet zomaar op de site van ServusTV inschakelen. Die feed wordt namelijk beschermd door middel van een zogeheten geo-block. Alleen kijkers uit Oostenrijk komen door de blokkade heen. Gelukkig is er een manier om dat probleem te omzeilen, namelijk door middel van een VPN.
Een VPN, afgekort van Virtual Private Network, geeft je toegang tot servers in veel verschillende landen. Wanneer je vervolgens een website bezoekt, dan denkt de site dat je afkomstig bent uit het land waar de server staat. Maak je dus verbinding met een server van een VPN-dienst in Oostenrijk, dan kan je gratis naar de GP van Monaco kijken. En als je liever niet naar Oostenrijks commentaar luistert, dan kan je altijd nog een beroep doen op de stem van Olav Mol via de Grand Prix Radio app.