PlayStation live-service games gaan niet ten koste van singleplayer

News
donderdag, 24 maart 2022 om 15:30
god of war ragnarokf1631221018
PlayStation is de laatste tijd bezig om de mogelijkheden van live-service games te onderzoeken. Sommige spelers maken zich nu zorgen dat er minder singleplayer games gemaakt gaan worden. Maar volgens het hoofd van PlayStation Studios is dat niet het geval.
Onlangs nam PlayStation Haven Studios over. Deze werkt aan een multiplayer-game voor PlayStation-consoles. Het was daarmee de tweede keer in korte tijd dat PlayStation een overname deed met het oog op live-service multiplayer-games, nadat het eerder Bungie kocht.
Daarmee is alleen niet gezegd dat alle focus naar live-service games gaat, zo zegt Hermen Hulst, hoofd van PlayStation Studios. Tegenover Gameindustry.biz verklaart hij dat het bedrijf altijd singleplayer games zoals Ghost of Tsushima, The Last of Us en Horizon Forbidden West blijft maken. Toch geeft hij ook aan dat er inderdaad interesse is in live-service games:

Twee soorten games bij PlayStation

Zorgen dat PlayStation afstand neemt van singleplayer games lijken dan ook ongegrond. Het bedrijf beleeft juist grote successen met de singleplayer ervaringen die het biedt. Dat er ook interesse is in multiplayer en live-service games betekent niet dat dat de singleplayer ervaringen op een laag pitje komen te staan.
Dat is ook terug te zien in de nog aankomende releases. Sony heeft bijvoorbeeld nog God of War: Ragnarok op de planning. Ook gaat Insomniac nog meerdere singleplayer Marvel-games maken na het succes van Spider-Man.