PlayStation gamers zijn niet blij met PS Plus prijsverhoging

News
maandag, 04 september 2023 om 9:30
playstation plus newf1655289162
Tegelijk met de aankondiging van de PS Plus games voor september maakte Sony ook bekend dat de prijs van de diverse PS Plus abonnementen flink omhoog gaan. Dat heeft voor nogal wat onrust gezorgd onder gamers. Op social media laten diverse gamers zien dat zij hun abonnement gecancelled hebben. Anderen nemen juist de laatste kans om hun abonnement met jaren te verlengen.
Het rommelt onder PlayStation gamers. Op social media woeden vele discussies over de PS Plus prijsverhoging die Sony vorige week aankondigde. Door deze prijsverhoging gaat PS Plus 20 tot 26 procent duurder worden. De aankondiging werd gedaan in de kantlijn van de maandelijkse bekendmaking van de nieuwe PS Plus games voor september, maar is zeker niet onopgemerkt gebleven.
Op Reddit woeden hevige discussies in de subreddits r/PS5, r/PS4, maar uiteraard vooral in r/PlayStationPlus. De discussies richten zich vooral op de plotselinge prijsverhoging, die voor Amerikanen nog ongunstiger uitpakt: voor hen is de prijsverhoging maar liefst 35 procent.
Veel Redditors noemen de maandelijkse games die Sony aan PS Plus Essential toebedeelt trash en garbage. Het meest actieve topic op r/PlayStation Plus kent inmiddels meer dan 1700 reacties.
Voor velen lijkt dit, na de eerdere prijsverhoging van de PlayStation 5 de druppel: zij cancellen hun abonnement en roepen anderen op hetzelfde te doen. Anderen verlengen juist hun abonnement met jaren, wat weer een tegenreactie oproept. Weer anderen overwegen hun PS Plus Extra of Premium abonnement om te zetten naar een PS Plus Essential abonnement.
Al met al is het bijzonder rumoerig rond Sony en het gamingabonnement. Ondertussen zijn de aandeelhouders wel blij met de voorgenomen prijsverhoging. De aandelen van Sony zaten flink in de lift na de aankondiging.
Volgens sommigen zou de prijsverhoging en de manier waarop dit gebeurd is de aanleiding kunnen zijn naar meer veranderingen. Zo zijn diverse leakers er van overtuigd dat er op 12 september een nieuwe State of Play aan zou komen, die mogelijk hier over zou gaan.

Verleng nu nog voor de oude prijs

Nu PS Plus een stuk duurder wordt, staan veeel gamers in dubio. Nu verlengen, of toch cancellen? Wie op de PlayStation online wil gamen heeft simpelweg geen keus: daar is PS Plus voor nodig. Gelukkig heeft Sony wel een korte bedenktijd ingelast: de prijsverhoging gaat pas in op 6 september. Tot die tijd kunnen gamers hun abonnement nog verlengen voor de huidige prijs
Wie ook voor langere tijd zeker wil zijn van PS Plus voor de huidige prijs kan zijn verlengingen zelfs stacken: wie meerdere jaren PS Plus koopt kan de verlengingen aan elkaar rijgen en zo zeker zijn van jaren aan PS Plus, zonder bang te zijn voor prijsverhogingen.