De MSI Titan GT77HX laat zien waar een gaming laptop toe in staat is

Article
vrijdag, 10 maart 2023 om 13:00
msi titan gt77hxf1678119472
MSI is een bekende naam als het aankomt op gaming laptops. Nu heeft het Taiwanese bedrijf een gloednieuw vlaggenschip, de MSI Titan GT77HX. Met deze features laat het nieuwe bakbeest zien waar een gaming laptop toe in staat is.

Een groot en haarscherp scherm

We zien bij veel laptops tegenwoordig dat de schermen steeds kleiner worden, met name bij laptops die gericht zijn op productiviteit. Maar hoewel het handig is om zo’n laptop overal in mee te kunnen nemen, wil je met een gaming laptop natuurlijk vooral goed zien wat er zich allemaal op het scherm afspeelt. En als het even kan ook nog eens genieten van alle mooie beelden.
Daarom heeft MSI de nieuwe Titan GT77HX uitgerust met een 17,3 inch-scherm. Dat niet alleen, het is ook nog eens een scherm met een 4K-resolutie en een refresh rate van maar liefst 144Hz. Het bedrijf heeft er ook nog eens voor gezorgd dat zon op het scherm geen enkel probleem is, dankzij de hoge peak brightness van het display. Je kan dus overal waar je bent zwijmelen bij de pracht en praal die zich op het scherm afspeelt.
Die hoge helderheid komt dankzij de nieuwe Mini LED-technologie die MSI gebruikt. Dat zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat kleuren prachtig op het scherm worden getoverd, helemaal als je HDR aanzet. Het display heeft namelijk een DisplayHDR 1000-rating, wat onder andere betekent dat het scherm drie keer zo fel kan worden als een normaal scherm. Ideaal dus voor felle explosies of ander vuurwerk in games.
msi titan gt77hx 1f1678119527

Neusje van de zalm qua hardware

Zo’n scherm klinkt leuk, maar er zijn maar weinig videokaarten die effectief gebruik kunnen maken van een 4K 144Hz-scherm. Het Taiwanese bedrijf heeft er daardoor voor gekozen om simpelweg de meest krachtige hardware van het moment in de laptop te stoppen. Zo wordt al het grafische geweld voor de rekening genomen van een Nvidia GeForce RTX 4090 videokaart.
En daar houdt het niet bij op. MSI heeft er namelijk ook een Intel Core i9-13980HX processor in gestopt en maar liefst 64GB aan DDR5 RAM. Je kan dus met gemak alle nieuwe games draaien op de hoogste instellingen en genieten van indrukwekkende technologie zoals Ray-Tracing.
De hardware komt bovendien ook goed van pas als je met de laptop ook andere zaken wil doen naast gaming. Gebruik je bijvoorbeeld Photoshop, doe je aan video-editing of werk je met 3D-modellen? Dan is de MSI Titan GT77HX daar perfect voor uitgerust.
De laptop komt daarnaast uitgerust met een zogeheten MUX Switch in de MSI Center app. Deze schakelaar zorgt ervoor dat je kan wisselen tussen Discrete Graphics Mode en Microsoft Hybrid Graphics. Laatstgenoemde zorgt ervoor dat de videokaart kan uitrusten voor lichte taken, zoals het kijken van video's of browsing. Dat scheelt weer belasting voor de accu. Wil je gaan gamen of andere zware taken verrichten, dan schakel je eenvoudig naar Discrete Graphics Mode om alle vuurkracht weer aan te zetten.
msi titan gt77hx 2f1678119564

Een koele kikker

Hoewel de laptop specificaties heeft waar je U tegen zegt, zorgt de hardware ook veel flink wat warmte. Het is dus belangrijk daar goed mee om te gaan, want als alles te heet wordt, zullen de prestaties binnen de kortste keren kelderen.
Gelukkig heeft MSI veel ervaring op het gebied van gaming laptops en hoef je je daar weinig zorgen over te maken. Voor de MSI Titan GT77HX maakt het bedrijf gebruik van het toepasselijke Titan Cooling. Vier ventilatoren, acht leidingen en zes uitlaten zorgen ervoor dat alle hitte snel en efficiënt wordt afgevoerd, zodat de hardware lekker koel blijft. Zo kan je er zelfs tijdens de meest intense potjes op rekenen dat de laptop op het scherpst van de snede blijft opereren.
msi titan gt77hx 3f1678119597

Toetsenbord om van te dromen

De aandacht bij een gaming laptop gaat natuurlijk vaak uit naar het scherm en wat er verstopt zit in de behuizing, maar het apparaat bestaat uit nog meer onderdelen die soms een beetje vergeten worden, zoals het toetsenbord. MSI is dat onderdeel alleen zeker niet vergeten.
Om alle puntjes op de i te zetten, zit er een volledig mechanisch toetsenbord in de MSI Titan GT77HX. Onder elke toets zitten Cherry MX Ultra Low Profile switches, die voor een heerlijk gevoel voor je vingers zorgen. En het is natuurlijk geen gaming laptop zonder RGB-verlichting, dus je kan ook nog eens de LED-lampjes naar eigen smaak aanpassen.
Het toetsenbord wordt daarnaast omgeven door twee grote speakers, zodat explosies en bombastische muziek in games met de juiste intensiteit jouw oren bereiken. Dat is zeker geen overbodige luxe met de aandacht die er tegenwoordig aan muziek en audio in games wordt besteedt. En om het hele pakket af te maken, zit er onder het toetsenbord ook nog eens een lekker grote trackpad.
Dit artikel is in samenwerking met MSI.