PlayStation-baas verwacht enorme PS5 verkoop

News
dinsdag, 30 mei 2023 om 16:00
playstation 5f1603819462
In de meeste console-generaties sinds de introductie van de PlayStation in Sony aardig succesvol geweest. Ook de PS5 is weer een gewild apparaat onder gamers. Over de hele generatie bekeken verwacht PlayStation-baas Jim Ryan daarom enorme verkoopcijfers voor de PS5.
Na ongeveer twee en een half jaar op de markt is de PS5 nu ongeveer 40 miljoen keer verscheept. Dat hadden er meer kunnen zijn, als Sony geen last had gehad van allerlei corona-gerelateerde tekorten. Die zijn nu voorbij en Jim Ryan verwacht dat er in de komende jaren weer veel PlayStations worden verkocht.
In een zakelijke briefing liet Ryan onlangs bijvoorbeeld weten dat hij verwacht dat de PS5 deze generatie zeker 108 miljoen keer verkoopt (via TweakTown). Daarvoor zouden er dus nog zo’n 70 miljoen exemplaren van de console verkocht moeten worden. Maar Ryan weet precies waar die vandaan moeten komen.
Een groot deel van de 70 miljoen verwacht Ryan namelijk te vinden in de bestaande PS4-gebruikers. Hij hoopt daar een flink aantal van om te zetten in PS5-gebruikers. Verder is hij er zeker van dat er veel gamers die nog nooit een PlayStation hebben gehad, of de PS4 hadden overgeslagen, nu wel een PS5 gaan kopen.

Wordt de PS5 de best verkochte console ooit?

Als de PS5 inderdaad rond de 108 miljoen zit aan het einde van de generatie is het overigens nog lang niet de best verkochte console ooit. De PlayStation 2 staat wat dat betreft aan de top, gevolgd door verschillende Nintendo-handhelds en de Switch. De PS5 zou op een zesde plek komen te staan, vlak onder de PS4 en vlak boven de originele PlayStation.