PS5 zet nieuwe verkooprecords neer

News
vrijdag, 28 april 2023 om 12:30
playstation 5f1603819462
Het is sinds kort een stuk makkelijker om een PS5 te bemachtigen en dat is nu ook te zien aan de kwartaalcijfers van Sony. De PS5 is namelijk in het afgelopen kwartaal ongekend goed verkocht vergeleken met andere eerste kwartalen van een kalenderjaar. Bovendien heeft Sony goede hoop dat het komende jaar een recordjaar wordt.
In de eerste drie maanden van kalenderjaar 2023 is de PS5 6,3 miljoen keer verscheept, blijkt uit de nieuwste kwartaalcijfers van Sony (via VGC). Dat is een verdrievoudiging ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2022, toen Sony nog worstelde met grote tekorten. De PS4 verkocht in periodes van januari tot en met maart nooit meer dan ongeveer 3 miljoen, dus ook in dat opzicht heeft Sony een goed kwartaal gehad.
Deze cijfers betekenen ook dat Sony’s doel om in belastingjaar 2022 (dat in maart afliep) 19 miljoen consoles te verkopen is gehaald, terwijl er dus in december vorig jaar nog een flinke achterstand was. In totaal is de PS5 nu 38,3 miljoen keer verscheept, wat iets minder is dan de 40 miljoen die de PS4 na een vergelijkbare tijd op de markt had bereikt.

Sony wil recordaantal PS5 consoles verkopen

Er is voor het huidige belastingjaar, dat loopt van 1 april 2023 tot en met 31 maart 2024, een vrij ambitieus doel gesteld. Sony wil namelijk 25 miljoen PS5 consoles verkopen, wat meer is dan ooit eerder in één jaar is bereitk met een PlayStation console. Sony denkt dat dat mogelijk is omdat zowel het aantal mensen dat upgradet vanaf de PS4 als nieuwe gebruikers gunstig is.
Wat niet genoemd wordt is dat Sony dit jaar mogelijk nieuwe hardware uit gaat geven. Er zijn al tijden geruchten dat er een soort van PS5 Slim met verwijderbare disc drive aankomt. Deze zal niet krachtiger zijn dan de huidige PS5, maar kan de voorraad nog meer verbeteren dan in de afgelopen maanden al gebeurd is.

Populair Nieuws