‘Elden Ring had heel andere DLC plannen’

News
dinsdag, 30 mei 2023 om 14:30
elden ringf1644844576
Tegen het einde van dit jaar komt FromSoftware met DLC voor Elden Ring. Voor zover bekend is het de enige DLC die gepland staat. Maar nu wordt beweerd dat FromSoftware eerst andere plannen had.
DLC is er in veel soorten en maten. FromSoftware lijkt met Elden Ring te hebben gekozen voor één grote uitbreiding, genaamd Shadow of the Erdtree. Maar volgens Lance McDonald, die vaak de vinger aan de pols heeft als het om FromSoftware gaat, was dat niet altijd het geval.
Een Reddit-gebruiker deelt een screenshot van een Discord-gesprek waarin McDonald beweert dat FromSoftware de Elden Ring DLC in twee golven uit had willen geven. Er was dan een season pass voor de game gekomen, in plaats van één grote uitbreiding. Wanneer de plannen zijn gewijzigd weet McDonald niet, maar de beide DLC golven zouden zijn gecombineerd om Shadow of the Erdtree te worden.
Een gratis update voor de game die vorig jaar uitkwam lijkt een overblijfsel van het plan voor twee DLC-golven. McDonald laat weten dat de colosseums die aan de game werden toegevoegd veel minder content hadden dan eigenlijk de bedoeling was. Al met al lijkt de situatie op wat er gebeurde met Bloodborne: ook die game zou eigenlijk twee golven DLC krijgen die uiteindelijk één groot pakket werden.

Wanneer is de release van Elden Ring DLC Shadow of the Erdtree?

FromSoftware heeft nog geen releasedatum bekendgemaakt voor Shadow of the Erdtree. De verwachting is dat de DLC in oktober of november verschijnt. Voor die tijd kunnen FromSoftware fans al gaan genieten van Armored Core 6.