Pixar niet blij met haar films op Disney+

News
donderdag, 29 april 2021 om 14:30
84d02e02cfed107ee189b01d8ffd43b5 4096x2214 9372bd70f1637193815
Werknemers bij Pixar zijn teleurgesteld met het besluit dat al haar films direct op Disney+ te zien zijn zonder extra kosten te vragen. Het kwam heel demoraliserend over op het personeel bij de hitfilm Soul en geeft ook een negatieve druk op Luca, de eerstvolgende film van de studio die later dit jaar op Disney+ verschijnt. Eerder deze maand liet Matthew Belloni ook al weten dat Pixar-medewerkers niet blij waren met de regeling rondom Pixars recente films.
Door de gehele pandemie zijn bioscopen ondertussen al maandenlang gesloten en de enige optie voor veel bedrijven was naar een on demand streamingdienst overstappen. Gelukkig komt er langzaam wel verandering in en bieden enkele films al de mogelijkheid om weer beschikbaar te zijn in de bioscoop, bijvoorbeeld F9, Black Widow en Jungle Cruise. Ook voor Luca is dit het geval, maar de film komt ook vanaf dag 1 naar Disney+. Dit is erg frustrerend voor de werknemers van het gigantische bedrijf al helemaal nadat Soul een Oscar won.

Niet enkel op Disney+ te zien

Een stafmedewerker vertelde aan Insider dat het “moeilijk te bevatten is dat er geen premium prijskaartje aan Luca verbonden zit”. Veel werknemers bij Pixar en Disney hadden ook gehoopt en verwacht dat Soul de enige film zou zijn die gelijk te streamen was op Disney+, maar dit is helaas niet het geval. Het is voor de werknemers demotiverend om te zien dat hun films niet eens op het witte doek belanden of überhaupt de moeite waard zouden zijn om een extra betaling voor te doen.
Raya and the Last Dragon had bijvoorbeeld wel een extra prijskaart eraan hangen. Het is dus goed te begrijpen dat het vreemd en vervelend over komt dat een film waar het team hard aan heeft gewerkt simpelweg toegankelijk is voor elke abonnee. Ook willen medewerkster de mogelijkheid om de Pixar films naar andere platforms te brengen. Hierdoor kan iedereen makkelijker genieten van de Pixar films en bereik je het hele publiek dat normaal ook naar de bioscoop zou gaan.
Helaas is het voor nu niet anders en lijkt er nog weinig verschil in te komen als het aan Disney ligt. Hopelijk komt er voor de medewerkers snel een oplossing om de hoop en moed weer te verhogen.