Pikachu komt toch terug in Pokémon anime

News
vrijdag, 24 februari 2023 om 16:30
na 22 jaar is ash ketchum uit de pokemon anime de kampioen 154623 1f1671206888
De Pokémon anime gooit het binnenkort flink over een andere boeg. Na 25 jaar wordt namelijk afscheid genomen van Ash en Pikachu. Maar Pikachu is de mascotte van de franchise, dus keert hij toch terug voor de nieuwe serie.
Pikachu was niet altijd bedoeld als mascotte van de Pokémon franchise, maar nu hij dat een ruime 25 jaar is, valt er weinig meer aan te doen. Dat de Pokémon anime afscheid neemt van Ash had dan ook een beetje een marketing probleem kunnen veroorzaken. Maar daar heeft The Pokémon Company wat op gevonden.
Pikachu komt namelijk gewoon terug, al is het niet de Pikachu van Ash die we allemaal kennen. In plaats daarvan is er een mooie rol weggelegd voor Captain Pikachu. Hij is mogelijk wat minder in beeld dan de originele Pikachu, maar hij en zijn trainer reizen wel mee met de nieuwe hoofdpersonen, dus we zullen ongetwijfeld genoeg zien van Captain Pikachu.
Het verschil met de Pikachu van Ash kun je trouwens heel gemakkelijk zien. Captain Pikachu draagt namelijk een kapiteinspet en heeft de uitstraling van een dappere zeeman. Verder is zijn design gewoon dat van een standaard Pikachu.

Veel Pokémon nieuws op komst

De anime is natuurlijk maar een deel van de Pokémon franchise. Wat de games betreft horen we binnenkort ook het nodige over hoe de toekomst eruit gaat zien. Maandag is er namelijk een Pokémon Presents, waarin mogelijk Pokémon games voor Nintendo Switch Online worden onthuld.