Komen geliefde Pokémon games al snel naar Switch?

News
dinsdag, 21 februari 2023 om 9:00
imagef1675928141
Het is eind februari, wat voor Pokémon-fans vaak een spannende tijd is. Pokémon Day nadert, en dus wellicht ook onthullingen van de plannen voor het komende jaar. Fans speculeren nu dat de klassieke Pokémon games mogelijk naar de Switch komen.
Tijdens de recente Nintendo Direct werd de Switch Online dienst uitgebreid met Game Boy en Game Boy Advance emulators. Daardoor kun je nu allerlei handheld klassiekers spelen op je Switch. Maar de grootste Game Boy klassiekers, de vroege Pokémon-games, zijn nog niet beschikbaar.
Het blijkt alleen dat ze zonder enige moeite aan de dienst toegevoegd zouden kunnen worden. Het wilde met vorige Switch Online-emulatie nog wel eens voorkomen dat de emulator eerst geüpdatet moest worden om bepaalde games te kunnen spelen. Maar twee YouTubers, MelonSpeedruns en Austin John Plays, hebben ontdekt dat roms van de Pokémon-games voor Game Boy helemaal vlekkeloos werken in de emulators zoals die nu beschikbaar zijn op de Switch, inclusief het ruilen van Pokémon.

Komen Pokémon Red, Blue en Yellow naar Switch?

Het moge duidelijk zijn dat Pokémon op elk moment aan Nintendo Switch Online toegevoegd kunnen worden. Dat het binnenkort Pokémon Day is, is goede reden om te denken dat het wellicht sneller dan verwacht kan gebeuren. Hard bewijs is het alleen zeker niet.
Game Boy Emulatie is eenvoudiger dan bij bijvoorbeeld de Nintendo 64. Dat de Pokémon games vlekkeloos werken hoeft dus niets anders te betekenen dan dat alle features van de Game Boy juist nagebootst worden. Uiteindelijk zullen de Pokémon games ongetwijfeld naar Switch Online komen en of dat met Pokémon Day is, merken we snel genoeg.