Call of Duty draait op Switch “zoals je verwacht”

News
vrijdag, 24 februari 2023 om 16:00
call of duty modern warfare 2 headerf1666858860
De Call of Duty franchise komt al geruime tijd niet meer naar Nintendo-platformen. Maar als Microsoft Activision Blizzard over mag nemen komt daar verandering in. De vraag is hoe goed dat gaat werken en volgens Microsoft-baas Brad Smith is het precies zoals je verwacht, meldt Gamesradar.
De woordkeuze van Brad Smith is misschien wat ongelukkig. De verwachtingen van Call of Duty op een Nintendo-platform zijn namelijk niet bijzonder hoog. Nintendo maakt vaak wat minder krachtigere consoles dan de concurrentie, dus het is maar de vraag of Call of Duty er goed op kan draaien.
Smith geeft wel toe dat hij niet de juiste persoon is om de technische details van verschillende consoles met elkaar te vergelijken. Hij zal ongetwijfeld bedoelen dat er voor gezorgd wordt dat Call of Duty op Nintendo voldoet aan de verwachtingen die men heeft van Call of Duty. Hoe een Nintendo-console daaraan gaat voldoen is afwachten.
Het lijkt in ieder geval onwaarschijnlijk dat de inmiddels vrij oude Switch een Call of Duty game aankan. Daar staat tegenover dat de opvolger van de Switch waarschijnlijk onderweg is en we nog niet weten hoe krachtig die is. Verder zijn cloud-versies van Call of Duty natuurlijk ook mogelijk.

Wanneer komt Call of Duty naar de Switch?

Het is overigens nog niet helemaal in kannen en kruiken dat Call of Duty naar de Switch of en andere Nintendo-platform komt. Microsoft en Nintendo zijn dat weliswaar met een bindend contract overeengekomen, maar dat geldt alleen als Microsoft daadwerkelijk eigenaar wordt van Call of Duty. Als dat doorgaat, wat nog maar de vraag is, lijkt Call of Duty 2024 de eerste game in de reeks die in theorie onder de deal zou kunnen vallen.

Populair Nieuws