Pokémon komt snel met nieuwe presentatie

News
dinsdag, 21 februari 2023 om 17:00
pokemonscarletf1676998366
Wie de geschiedenis van Pokémon goed kent zal weten dat het binnenkort Pokémon Day is. Die dag wordt vaak gebruikt om een presentatie rondom de franchise uit te zenden. Dat is dit jaar niet anders, zo heeft The Pokémon Company laten weten.
Op 27 februari 1996 verschenen Pokémon Red en Green (hier later uitgebracht als Red en Blue) in Japan. Nog altijd komt Pokémon vaak met groot nieuws op de verjaardag van de franchise. Ook dit jaar mogen we een nieuwe presenatie verwachten, die te zien zal zijn op YouTube.
De presenatie is dus volgende week maandag, om 15.00 uur Nederlandse tijd. In totaal duurt hij zo’n 20 minuten, een tijd die vaker wordt aangehouden voor Pokémon Presents uitzendingen.. De exacte inhoud van de presentatie is nog even geheim.

Wat kun je van de Pokémon Presents verwachten?

Dat het officieel onbekend is wat er in de presentatie te zien zal zijn, wil niet zeggen dat er geen speculatie mogelijk is. We weten bijvoorbeeld dat er binnenkort een patch verschijnt voor Pokémon Scarlet en Violet. Die komt mogelijk aan bod en als de games eenzelfde levensloop krijgen als Sword en Shield, is een aankondiging van DLC ook zeker niet uitgesloten.
Verder zijn er geruchten dat Pokémon Mystery Dungeon een terugkeer maakt. Ook is gebleken dat de Game Boy en Game Boy Advance emulators van Nintendo Switch Online de klassieke Pokémon games perfect kunnen afspelen. Het zou dan ook zomaar kunnen dat die games snel worden toegevoegd.