Philips Hue komt snel met oplossing voor te heldere lampen

News
dinsdag, 09 juli 2024 om 19:00
philips hue starterkitf1650537436
Dankzij smart verlichting hoef je tegenwoordig geen genoegen te nemen met een lampje in één kleur en met één helderheid. Philips Hue is een populaire keuze op dat gebied, maar de lampen gedragen zich bij sommige gebruikers ineens vreemd. Gelukkig is bekend hoe dat komt.
In de laatste paar weken hebben veel Philips Hue gebruikers iets vreemds gemerkt. Hun lampen stonden soms ineens op de volledige helderheid, ook als ze op een dimmer stonden. Het blijkt gelukkig niet aan jou te liggen en je hoeft je lampen ook niet te vervangen.
Philips Hue dimmer switch - draadloze schakelaar - Wit - incl. Batterij Image
Philips Hue dimmer switch - draadloze schakelaar - Wit - incl. Batterij
EUR20.99
Op voorraad
Koop op bol.
Philips Hue-maker Signify heeft namelijk ontdekt dat het een softwareprobleem is (via The Verge). Philips Hue werkt niet helemaal correct met smarthome-standaard Matter, zodat verstoringen in het radioverkeer soms gezien worden als inputs voor Philips Hue lampen. Dat maakt dat ze ineens op volle helderheid staan.
Volgens Signify heeft maar een klein deel van de gebruikers last van dit probleem, maar dat maakt het niet minder vervelend voor die gebruikers. Als jouw lampen zich ook ineens misdragen, hoef je niet lang te wachten op een oplossing. Een update die het probleem moet verhelpen wordt volgende week al uitgerold.

Ook een tijdelijke oplossing gevonden

Als je je lampen meteen weer wil kunnen dimmen zonder te wachten op een update, kan dat ook. Omdat het probleem zit in de communicatie tussen Philips Hue en Matter, hoef je alleen maar die communicatie te verbreken. Als je je Hue Bridge ontkoppeld van Matter zou dat het probleem ook op moeten lossen.
Daarbij moet je wel in de gaten houden dat je dat grondig aanpakt. Als je het alleen doet in je Matter-besturingsapp, kan het zijn dat dat niets uithaalt en je nog steeds last blijft hebben van te heldere lampen. Je moet daarom ook in de instellingen van je telefoon de verbinding tussen Hue en Matter verbreken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties