5 Switch games met een goed verhaal die nu in de sale zijn

Article
dinsdag, 09 juli 2024 om 18:00
persona 5 the royal
Voor Nintendo is gameplay meestal een hogere prioriteit dan verhaal. Maar dat betekent niet dat er geen goede verhalen te beleven zijn op de Switch. Deze toffe games kun je nu met korting scoren.

Persona 5 Royal

Soms hebben mensen het over RPG’s van 100 uur en vaak is dat een overdrijving. Maar aan Persona 5 Royal kun je daadwerkelijk zoveel tijd kwijt en daarvoor hoef je niet eens alles te doen. Gelukkig weet het verhaal al die tijd te boeien.
Je hoofdpersoon in deze game moet, nadat hij vals beschuldigd wordt van mishandeling, naar een andere school. Daar wordt hij deel van de Phantom Thieves, die het hun doel maken om de corruptie uit harten van anderen te stelen en zo een betere wereld te creëren. In de eShop kun je de game nu voor maar drie tientjes kopen.
super mario rpg remakef1698319887

Super Mario RPG

Mario is vaak het ultieme voorbeeld van een Nintendo-franchise waarin het verhaal wat minder relevant is. Maar af en toe komt er toch een game die wel een goed verhaal heeft, vaak in de vorm van een RPG. Dat begon allemaal met Super Mario RPG en de remake van die game is nu best goedkoop (voor een Nintendo-game) te vinden.
Mario RPG is niet per se het beste verhaal ooit verteld, maar zit wel vol met charmante personages. Sommige persoonlijke verhaallijnen hebben nog steeds een speciaal plekje in het hart van veel spelers. Ook kent de game verschillende kleine momentjes die het Mushroom Kingdom en zijn bewoner net een beetje meer karakter geven.
a plague tale innocence gameplay overleef de pest met potten en pannen 149565 1

A Plague Tale: Innocence en Requiem

Misschien heb je de laatste jaren veel goede dingen gehoord over de A Plague Tale-games van Asobo Studio. In het ideale geval speel je die op PC, PlayStation of Xbox, maar je kunt kiezen voor de Switch, als je genoegen neemt met een cloudversie. Beide games zijn apart in de aanbieding en er is een bundel (al is het volgens onze rekenkunsten goedkoper om de games los te kopen).
Een cloudversie op de Switch draait niet zo goed als wanneer je de game op een ander platform speelt (waarop je hem ook met korting kunt scoren). Maar de cloudversie werkt, als de Switch je enige goede optie is. In de games ben je op zoek naar een geneesmiddel voor één van de hoofdpersonen terwijl je wordt opgejaagd door de Inquisitie. Het is een mooie ervaring die we zeker aanraden.
another code recollection 1f1705473454

Another Code: Recollection

De Another Code-games leken lange tijd vergeten door Nintendo, maar eerder dit jaar kregen zowel de originele DS-game als het vervolg op de Wii een remake voor de Switch. Als je in bent voor een point and click-achtig avontuur met een flinke dosis puzzels, is dit zeker een game om eens naar te kijken.
In de game speel je als Ashley, die zonder ouders is opgegroeid en dacht dat haar vader en moeder allebei dood waren. Maar een brief en een pakketje van haar blijkbaar nog levende vader zijn het begin van een zoektocht naar antwoorden en de waarheid. Het verhaal van deze games is in de remake wat aangepast, wat de game in veel opzichten nog beter maakt dan eerst.

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

De Ni No Kuni-games hebben een sfeer die je in weinig andere games terugvindt. Het zijn namelijk als het ware speelbare Studio Ghibli-films. De eerste game is daadwerkelijk gemaakt met medewerking van Studio Ghibli en hoewel dat voor de tweede game niet het geval is, keerden de Ghibli-artiest en -componist die aan het eerste deel werkten evengoed terug.
In de game wordt de jonge koning Evan uit zijn paleis verdreven en gaat hij op avontuur om een nieuw rijk te stichten. Dat gaat natuurlijk niet zonder weerstand, maar Even krijgt ook hulp van diverse bondgenoten. De game is normaal al niet zo erg duur, maar is nu voor de helft van de prijs te krijgen.