Call of Duty Modern Warfare 2 levert enorm geld op

News
dinsdag, 08 november 2022 om 14:30
call of duty modern warfare 2 review 1f1666826891
Dat Call of Duty veel verkoopt is geen verrassing, maar Modern Warfare 2 gaat wel heel hard. Vorige week bleek al dat de game heel snel een recordopbrengts binnen had gehaald. Nu is de volgende mijlpaal alweer bereikt.
Call of Duty Modern Warfare 2 had maar 3 dagen nodig om 800 miljoen dollar op te halen en daarmee de snelst verdienende Call of Duty ooit te worden. Uit de kwartaalbespreking van Activision Blizzard blijkt nu dat er nog veel indrukwekkendere cijfers zijn gehaald. In slechts tien dagen heeft Modern Warfare 2 een miljard dollar opgebracht.
Voorheen had Black Ops 2 een record voor de Call of Duty die het snelst een miljard opbracht. Die game haalde de mijlpaal in 2012 in slechts 15 dagen. Modern Warfare 2 is alleen wel een duurdere game en heeft zelf een editie die een slordige honderd euro moet kosten, dus wellicht heeft de nieuwere titel daar een voordeel.
Dat een grote game als Call of Duty uiteindelijk een miljard oplevert is op zichzelf niet ongebruikelijk. Maar het is wel opvallend te noemen dat Modern Warfare 2 dat bedrag heeft gehaald terwijl spelers nog niet eens kunnen uitgeven aan microtransacties. Seizoen 1 van de live-service content van de game begint pas op 16 november.

Heel veel ondersteuning voor Modern Warfare 2?

Het lijkt er overigens op dat Modern Warfare 2 mogelijk langer de melkkoe van Activision Blizzard blijft dan eerdere Call of Duty games. Naar verluidt komt er in 2023 namelijk geen nieuwe Call of Duty, maar DLC voor Modern Warfare 2. Activision doet daar nog wat vager over en heeft het nog over een volwaardige Call of Duty in 2023.