Activision: “Er komt een volwaardige Call of Duty in 2023”

News
dinsdag, 08 november 2022 om 10:30
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Er zijn bepaalde dingen waar je elk jaar min of meer zeker van bent, zoals een gloednieuwe Call of Duty game in de herfst. Maar voor volgend jaar wordt dat in twijfel getrokken. Toch belooft Activision nu dat er een volwaardige Call of Duty komt in 2023.
Er gaan al een tijdje geruchten dat Activision Blizzard in 2023 voor het eerst in een slordige 20 jaar géén nieuwe Call of Duty uitgeeft. Maar in de nieuwste kwartaalbespreking van het bedrijf lijkt het die claims te weerleggen. Activision beweert dat 2023 naast een robuuste live-ondersteuning van Modern Warfare 2 en Warzone 2.0 ook “de volgende volwaardige premium release” in de reeks krijgt.
Dat lijkt geruchten dat er volgend jaar geen nieuwe game komt onderuit te halen. “Volwaardige premium release” is een formule die meestal aan volledige nieuwe titels is voorbehouden. Toch trekt de vaak betrouwbare journalist Jason Schreier nog steeds in twijfel dat er volgend jaar een nieuwe Call of Duty komt.
Schreier beweert dat de studio Sledgehammer volgend jaar een grote betaald uitbreiding brengt voor Modern Warfare 2, iets waar ook al veel geruchten over rondgaan. Deze DLC is betaald en heel veel content brengen. Schreier vermoedt dat dat de reden is dat Activision toch durft te spreken van een volwaardige premium release. De volgende nieuwe game zou pas in 2024 komen.

Wanneer wordt de opvolger van Call of Duty Modern Warfare 2 onthuld

Het is momenteel even afwachten wat er volgend jaar daadwerkelijk gaat gebeuren. Nieuwe Call of Duty games worden vaak onthuld in de zomer (al was Modern Warfare 2 er vroeger bij). We zullen de komende maanden dus waarschijnlijk niet zeker weten of de Call of Duty van 2023 een nieuwe game of een gigantische uitbreiding is.