Elden Ring breekt opnieuw een verkooprecord

News
dinsdag, 15 november 2022 om 15:45
elden ringf1624265922
Dat Elden Ring een groot succes genoemd mag worden, was al snel na release duidelijk. Ook ruim een half jaar na release verkoopt de game nog goed. Zo heeft heeft de game weer een opvallend record neergezet.
Binnen een paar weken na release was Elden Ring al meer dan 12 miljoen keer verkocht. Sindsdien is de verkoop iets vertraagd, maar de cijfers zijn nog steeds indrukwekkend. De game is nu bijvoorbeeld één van de snelst verkochte Japanse games ooit, zo blijkt uit kwartaalcijfers van Bandai Namco.
Elden Ring is nu zo’n 17,5 miljoen keer verkocht en zoals The Game Spoof opmerkt, is de FromSoftware game daarmee de snelst verkopende Japanse multiplatform game. Het multiplatrom detail is hier belangrijk, want allersnelst verkopende games aller tijden zijn allemaal Nintendo exclusives. Pokémon Sword en Shield en Animal Crossing: New Horizons staan nog boven Elden Ring.
Maar hoewel Elden Ring zich niet de snelst verkopende Japanse game ooit kan noemen, is deze derde plaats evengoed bijzonder. Want ook in de rest van de top vijf zijn alleen maar Nintendo-titels te vinden. De game is dus flink doorgebroken in een lijst die verder door één bedrijf wordt gedomineerd.

Wordt Elden Ring Game of the Year?

Het zou goed kunnen dat Elden Ring binnenkort nog een mooie erkenning krijgt. De game is namelijk genomineerd voor de Game of the Year categorie van The Game Awards. Daarbij is er wel sterke concurrentie van onder andere God of War Ragnarok, dus het kan nog spannend worden.

Populair Nieuws