Phil Spencer: 'Halo en Xbox Cloud Gaming draaien goed op de Steam Deck'

News
maandag, 16 augustus 2021 om 16:00
steam deck valve close upf1628604674
Valve wil met de Steam Deck meer maken dan alleen een apparaat dat je games op Steam kan draaien. Volgens Phil Spencer is dat gelukt, want de Xbox-baas zegt dat verschillende games, waaronder Halo, en Xbox Cloud Gaming goed werken op het apparaat.
Het duurt nog even voordat de Steam Deck uitkomt - de eerste batch zal ergens in december worden uitgestuurd - maar verschillende mensen zijn al vroeg met het apparaat aan de slag gegaan. Dat is Phil Spencer, de grote baas bij Xbox, er één van.
Via een Tweet laat Spencer namelijk weten dat hij nu ongeveer een week het apparaat van Valve heeft getest. De topman van Xbox heeft natuurlijk een aantal van zijn eigen games en diensten uitgeprobeerd op de Steam Deck. Zo draaien Halo en Age of Empires III: Definitive Edition goed op Valve’s handheld console, maar ook Xbox Cloud Gaming.
Microsoft heeft die dienst een paar maanden geleden uitgerold voor verschillende apparaten, waarmee Xbox Game Pass Ultimate-abonnees veel titels kunnen spelen door middel van streaming. Omdat de Steam Deck eigenlijk een soort PC is, en dus ook andere programma’s, besturingssystemen en browsers kan draaien, is Xbox Cloud Gaming er gewoon op te gebruiken.

Windows 11 ook op Steam Deck

Het apparaat wordt niet alleen door Phil Spencer, maar ook door andere testers goed ontvangen. Valve lijkt er ook alles aan te doen om de Steam Deck zo ‘open’ mogelijk te maken voor haar gebruikers. Nu Microsoft namelijk een nieuw besturingssysteem heeft aangekondigd als opvolger van Windows 10, is Valve nu druk bezig om samen met chip-maker AMD een oplossing te vinden voor een nieuwe vereiste. Volgens het bedrijf moet het waarschijnlijk geen probleem zijn om Windows 11 draaiende te krijgen op de Steam Deck.

Populair Nieuws