Twitter geeft geen blauwe vinkjes meer (voor nu)

News
maandag, 16 augustus 2021 om 15:30
twitter logof1629114782
Twitter stopt voor nu met het uitdelen van blauwe vinkjes. Zo meldt het socialemediaplatform via haar eigen kanalen. Alle aanvragen staan voor nu op pauze.
Ook nieuwe aanvragen worden voor nu niet meer aangenomen. Twitter wil namelijk eerst ervoor zorgen dat het reviewproces voor geverifieerde Twitteraccounts wordt verbeterd. Hier zitten namelijk nog wat haken en ogen aan.
Eerder dit jaar werden verschillende nepaccounts van het bekende blauwe vinkje voorzien. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en dus wil Twitter eerst haar eigen proces voor verificatie verbeteren. Hoe lang dat gaat duren en wanneer het weer mogelijk is om een verificatie van je Twitteraccount aan te vragen is nog niet bekend.

Twitter gaf blauwe vinkjes verkeerd

Eerder dit jaar nam Twitter voor het eerst sinds 2017 weer aanvragen voor een blauw vinkje in overweging. Massaal werd hier gebruik van gemaakt, waardoor het socialemediaplatform in mei al tijdelijk een pauze in moest lassen om de huidige aanvragen te verwerken. Achteraf bleek dit alleen niet helemaal goed te zijn gegaan.
Een aantal nepaccounts kreeg namelijk ook een blauw vinkje. Het ging om accounts die slechts een paar dagen bestonden en in die dagen honderden volgers kregen zonder ook maar iets te tweeten. Toen de fout werd ontdekt door een datawetenschapper duurde het even voordat Twitter uiteindelijk zelf de fout ook toegaf.